Itt egy nagyon aktuális cipőtrend a nyárra: aszimmetrikus-felemás! A dolog egy ideje már benne van a levegőben, az Hermés eseményére például Marianne Theodorsen modell már tavaly ősszel egy olyan szettben ment el, aminek egyik leglátványosabb eleme az volt, hogy más színű volt a cipő az egyik lábán, mint a másikon. Sőt, még a lábujjkörmei is eltérő árnyalattal voltak kifestve. Fent csak egy részletet látsz a fotóból, íme az egész.

Aztán most májusban a Gucci idei Resort Collectionjében is volt példa erre a trendre egy fekete-fehér szett részeként. A felemás cipő itt nem egy nagy kavalkád része, hanem pontosan passzol a szigorúan megkomponált összeállításban a nadrágkosztümhöz, de még a szemüveghez is.

A trendet úgy tudod a legegyszerűbben kipróbálni, ha van két különböző cipőd, amiknek pont ugyanolyan magas a talpa és a sarka: erre jobb, ha vigyázol, mert az asszimetrikus cipő ugyan már trendi, a félszegen bicegő járás viszont még nem az. Plusz balesetveszélyes is lehet. Szóval a magasság fontos, viszont az, ha nem passzol a két cipő, sőt, akár egyenesen ütik egymást, az nem probléma: úgyis erről szól az idei nyár másik nagy trendje, a Weird Girl Aesthetic.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Camper (@camper)

A spanyol Camper cipőmárka régen megszokott stílusába remekül illik ez a trend, árulnak is aszimmetrikusan díszített lábbeliket nagy választékban. De van már olyan márka is, ami kifejezetten felemás cipőkre szakosodott, ilyen a Gen Nee.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gen Nee: Mismatched+Shoes (@gen.nee)

Az olasz Calzuro nevű márka idén nyári promófotói közé szintén került egy olyan, ami arra bátorít, hogy a kényelmes műanyagklumpáknál is bátran keverje az ember a színeket.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Calzuro (@calzuro)

És persze a tornacipő-divatba szintén beszüremkedtek már az olyan párok, ahol a jobb és bal nem pontosan egymás tükörképei.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather Mark (@krazylove007)

Ha van véleményed, ne tartsd magadban! Mit szólsz a látottakhoz? Szavazz!

Szavazás

Via