A pulóverek legjobb tárolási módjának ismerete alapvető fontosságú, amikor arról van szó, hogyan rendezd be a gardróbodat, biztosítva, hogy mindent könnyen megtalálj, és a kötött ruháidat egyik évszakról a másikra viselni tudd.

Csak hajtogasd!

A pulóverek megfelelő tárolása megóvja őket a sérülésektől, meghosszabbítja élettartamukat, sőt, a legjobb kasmírpulóverek akár 10 évig is bírhatják, ha megfelelően ápolják és tárolják őket.

A pulóverek tárolásának legjobb módja számos tényezőtől függ, de ez a szakértők által megosztott néhány kulcsfontosságú tudnivaló segít abban, hogy tovább bírják a kötött pulóvereid. 

Ha van elég helyed, akkor a pulóvereket a legjobb összehajtogatva tárolni egy fiókban, egy polcon, egy kosárban vagy dobozban

— mondja a tanácsadó és lomtalanítási szakértő, Emily Patricia Fae.

Így biztosíthatod, hogy megmaradjon a formájuk, és a legjobb állapotban maradjanak.

Ne hagyd lógni!

A lehető legjobb megoldás, ha a kötött ruhadarabokat polcon vagy fiókban tárolod, így maradhat meg legtovább az eredeti formájuk. A kötöttáru, szerkezetéből adódóan természetesen rugalmas. A pulóverek felakasztásával a pulóvert a súlya lehúzza a vállfáról, és ez a súly szó szerint kihúzhatja a pulóvert a formájából.

Ha mégis fel kell akasztanod egy pulóvert, válassz párnázott, széles, lekerekített akasztókat, mivel ez kíméletesebb a pulóver vállrészéhez.

via