Már szinte hagyomány, hogy minden évben együttműködik valamelyik luxusmárkával a H&M. Az elmúlt évtizedekben készült már kapszulakollekciójuk a Simone Rocha márkával, legutóbb pedig a Mugler extrém darabjait vásárolhatták meg a divatrajongók.

Érkezik a H&M és a Rabanne közös kollekciója 

Pár nappal azután, hogy a Rabanne bemutatta a 2024-es tavaszi-nyári kollekcióját Párizsban, a két márka bejelentette, hogy közös kollekciójuk jelenik meg. Az ősszel megjelenő kapszulakollekció azonos elvek mentén készült, mint a Mugler együttműködés tavasszal. A Rabanne ikonikus fazonjait elevenítették fel, így sok archív darabbal találkozhatnak majd a divatrajongók.

A bejelentést egy hatalmas bulival ünnepelték a márkák a Silencio éjszakai klubban, ott volt többek között Jared Leto, Damson Idris, Irina Shayk és Elle Fanning. A celebek már az új kollekció darabjait viselték. 

Dizájnerként mindig is érdekelt a hedonizmus és az elhatalmasodás felfedezése. Nagyon lelkes vagyok, hogy a H&M-mel dolgozhattam egy olyan kollekción, amely demokratikus módon mutatja be Rabanne avantgárd energiáját a szélesebb közönségnek

– mondta Julien Dossena, a Rabanne kreatív igazgatója. 

Julien a Vogue kérésére elmondta, hogy egy kifejezetten játékos kollekciót alkottak, ugyanakkor nagyon exkluzívak és időtlenek a darabok. A H&M a teljes kollekciót még nem mutatta be, de pár darabot már lelepleztek. Ezek alapján rengeteg fém részlettel készültek a márkák, így biztosan nagy sikere lesz az együttműködésnek. A Rabanne x H&M november 9-től lesz elérhető a meghatározott üzletekben és online. 


Via