Felháborodtak a H&M vásárlói, mert a cég egy új díjat vezetett be.

A H&M bekeményített

Eddig szinte veszélytelen volt az online vásárlás a nagy üzletláncoktól, ám most a H&M egy olyan szabályt hozott be, amivel alaposan elvette ettől a vásárlói kedvét. A H&M ugyanis 1.99£-os visszaküldési díjat vezetett be, amit akkor kell kifizetniük a vásárlóknak, ha azért küldik vissza a terméket, mert meggondolták magukat.

Fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre Magyarországon még nem vezették be a visszaküldési díjat, ám nem kizárt, hogy a jövőben ez megtörténhet. 

Vannak persze kivételek: ha a termék hibás, vagy ha klubtagságod van a cégnél, akkor továbbra is ingyenes. Nem csupán online, de a boltban vásárolt termékek esetén is felszámolják a díjat. Valószínűleg ezzel is próbálják rávenni az embereket arra, hogy klubtagságot regisztráljanak, mert a H&M Membereknek továbbra is ingyenes a visszaküldés akkor is, ha semmi probléma nincs a termékkel, csak meggondolják magukat.

A cég szerint jó döntést hoztak

A H&M szóvivője szerint már több országban bevezették nyáron ezt az újítást, és azt gondolják hogy nagyon is jó döntést hoztak.

Gazdaságilag is ésszerű a lépés, mivel ez talán eltántorítja a vásárlókat attól, hogy tömegesen vásároljanak termékeket, majd a többségüket visszaküldjék. A meggondolatlan vásárlás eddig is hatalmas problémát okozott a vállalatok számára.     

via