Károly király koronázása törtelmi pillanat volt, így a stylistok már az esemény előtt több hónappal igyekeztek kihozni a legtöbbet ruhákból, a végeredménytől pedig eláll a szavunk.

A koronázás és a dress code

A vendégek  megjelenése szigorú szabályokhoz volt kötve, ugyanis nappali ruhát kellett viselniük elegáns kiegészítővel, például egy kalappal vagy kesztyűvel. 

A meghívottak a jeles esemény alakalmából kitettek magukért, másnap pedig már mindenki a csodás ruhájukról beszélt, amiben kitüntek a tömegból. 

Katy Perry

Katy Perry, aki a koronázás után is fellépett Károly király előtt, egy rózsaszín Vivienne Westwood ruhát választott hozzá illő kalappal. 


Fotó: Getty Images / Gareth Cattermole

Letícia királyné

A spanyol királyné Katy Perryhez hasonlóan rózsaszín kosztömöt viselt peplum hatású, hímzett felsővel, és kalappal, amit kizárólag neki tervezett Carolina Herrera.

Fotó: Getty Images / Jeff Spicer


Rania Jordán királyné

Rania egyedi couture pasztell citromsárga ceruzaruhát viselt a válán íves gallérral. A személyre szabott alkotást kizárólag neki tervezte Tamara Ralph.

Fotó: Getty Images / Mark Cuthbert


Marie-Chantal görög koronahercegnő

A görög királyi család, köztük Anne-Marie királynő, Pavlos görög koronaherceg és Marie-Chantal görög koronahercegnő is hivatalosak voltak a ceremóniára. Marie-Chantal halványkék Mary Katrantzou által tervezett kreációban jelent meg, amit többen is ámulattal csodáltak.

Fotó: Getty Images /  Toby Melville


Sophie Trudeau

Justin Trudeau Kanada miniszterelnöke és felesége, Sophie Trudeau még az óceánt is átutazták, megjelenésük pedig páratlan volt. Sophie pasztell  rózsaszín  Ted Baker költeményt viselt szatén szoknyával és egy különleges kalappal.

Fotó: Getty Images /  Karwai Tang

Lady Louise Windsor

Lady Louise Windsor, Eduárd herceg lánya egy lenyűgöző kék-fehér mintás ruhát választott Suzannah Londontól, hatalmas, kézzel festett kalapját pedig  Jane Taylor álmodta meg.

Fotó: Getty Images /  Mark Cuthbert

Lady Gabriella Kingston 

Lady Gabriella Kingston olyan volt, akár egy élő Barbie baba, ugyanis álomszép neon rózsaszínben látogatott el Károly király koronázására, ami visszahozta a '80-as évek hangulatát. A szetett egy öv, és az elmaradhatatlan kalap tette teljessé. 

Fotó: Getty Images / Karwai Tang

Pippa Middleton

A jeles eseményen Pippa Middleton a Claire Mischevani divatházból választott egy mélyen dekoltált halványsárga ruhát, amelyhez Jane Taylor készített egyedi kalapot. A megjelenését pedig egy pasztellsárga árnyalatú clutch táskával tette még egyedibbé.

Fotó: Getty Images / Karwai Tang

Zara Tindall

Zara Tindall, Anna hercegnő lánya Laura Green babakék kabátruhájában jelent meg, hozzá pedig virágos kalapot, és Strathberry's East/West dizájner táskát választott. Megjelenését egy gyémántbross tetté még különlegesebbé.

Fotó: Getty Images / Karwai Tang

Beatrix yorki hercegnő

Beatrix hercegnő egy merész málna árnyalatú ruhát viselt Károly király koronázásán. A bő ujjú darabot Emily London márkájú  fejpánt  tette még tökéletesebbé.  

Fotó: Getty Images / Karwai Tang

via