A királyi család egyik legdivatosabb tagja Katalin hercegné, aki néhány hivatalos szabállyal szembe is megy, de mi teljesen meg tudjuk érteni! Mutatjuk is, melyek azok a cipők, amiket a hercegné hord, de a királynő nem feltétlenül helyeselné.

1. Nyitott orrú cipők


Katalin híres az egyszerű sarkú cipőiről, amelyeket többféle színben birtokol, és amik tökéletesen illeszkedjenek az öltözékeihez.

Cambridge hercegnéje imádja a magassarkút, és néha nyitott orrú fazonban is hódít. Az év eleji karibi körútja során például egy pár nyitott orrú szandált viselt, miközben a belize-i tengerparton táncolt.

@GettyImages/ Samir Hussein

Bár más királyi családtagok is viseltek már nyitott cipőt alkalmanként, a zárt cipőkről úgy tartják, hogy sokkal illendőbb.  

A nyitott orrú cipő lazább lábbelinek számít, és nem illik hivatalos alkalmakra

– fogalmazott William Hanson etikett szakértő. 

2. Telitalpú szandál

Mióta 2011-ben hozzáment Vilmos herceghez,  Katalin  többször is viselt telitalpú cipőt. Sokan sokkal kényelmesebb viseletnek találják, mint egy sima magassarkút, így nem csoda, hogy sokszor a hercegné is inkább egy ilyenbe bújik bele. 

Úgy tűnik azonban, hogy Erzsébet nem nagy rajongója a trendi stílusnak, így a hercegné inkább nem hord ilyet a királynő közelében.

Tényleg nem szereti őket, és ez köztudott a család nőtagjai között

– nyilatkozta korábban egy forrás.

3. Edzőcipő

Bár a tornacipő nem sérti olyan mértékben a királyi protokollt, de Erzsébet királynőt például sosem láttuk még így. Katalin gyakran visel a Superga márkájú edzőcipőt, amikor alkalmi elfoglaltságai vannak, vagy ha sportolásról van szó.

Via