A brit királyi trón örökösének, Vilmos hercegnek a felesége, Katalin hercegné egészen  elképesztő gardróbbal rendelkezik! A hercegné bátran keveri a hétköznapi stílust az elegáns ruhadarabokkal és öltözik össze kislányával, Sarolta hercegnővel is, hogy az elképesztően  drága ékszereiről ne is beszéljünk! Van azonban egy olyan ruhadarab, ami hiába Katalin hercegné nagy kedvence, azonnal le kell mondania a viseléséről, amint a férje, Vilmos herceg király, ő pedig királyné lesz. Vajon mi lehet az?

Katalin hercegné soha többet nem viselheti  ezt a ruhadarabot

Katalin hercegné fiatalkora óta szeret hétköznapi, laza ruhákban járni, ám a  nyilvános szereplésein (ahol a brit királyi családot képviseli), nem nagyon van lehetősége lezser cuccokat viselni, inkább estélyikben, koktélruhákban, nyári ruhákban vagy elegáns nadrágkosztümökben lehet őt látni. Holott a kék színű farmer nagy kedvence, amit a palota falain belül rengetegszer visel, a jövőben viszont mégsem lesz lehetősége ebben a ruhadarabban mutatkozni a publikum előtt.

Getty Images/Samir Hussein
Getty Images/Samir Hussein 

A brit királyi intézmény szigorú etikai- és öltözködési kódexe ugyanis megparancsolja, hogy a király és királyné csak elegáns, tekintély kiérdemlő öltözetekben járhat, amibe Katalin hercegné egyik nagy kedvence, a kék színű farmer sajnos nem tartozik bele.

Lázad a döntés ellen Katalin hercegné, de nem tehet semmit

Katalin hercegné már évek óta próbálja megváltoztatni ezt a (sokak szerint)  ódivatú öltözködési szabályt: az alapítványi látogatásaira és a kevésbé hivatalos sporteseményeire például rendszerint farmernadrágot vesz fel. Amióta azonban elhunyt II. Erzsébet királynő, szinte egyáltalán nem lehet farmerben látni, ennek pedig az az oka, hogy Katalin hercegné családja feljebb került a trónöröklési sorrendben, a királyi intézmény pedig tőle is elvárja az elegáns öltözetet. 

Katalin hercegné egyik utolsó próbálkozása a család idei karácsonyi képeslapján látható, a fotózás során ugyanis a férjét, Vilmos herceget és a gyerekeit, György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget is farmerbe öltöztette, ezzel is lázadva a régi öltözködési szabály ellen. A királyi intézmény törvényhozóit azonban állítólag nem hatotta meg az édes családi fotó és a jövőben semmilyen körülmények között nem viselhet majd kék színű farmert Katalin hercegné.

Via