Egészen hihetetlen összegeket visel magán Katalin hercegné! Az egy dolog, hogy az egyik kedvenc kiegészítője egy 15 ezer forintos fehér tornacipő, az ékszerei viszont már teljesen más kategóriába esnek. Legdrágább darabja például nem más, mint ez a csodálatos nyakék, ami több, mint 30 milliárd forintba kerül. Nem millióba, hanem milliárdba. És ez nem vicc!

Az már eddig is köztudott volt, hogy a brit királyi család tagjai egyesével is óriási vagyonnal rendelkeznek, azonban eddig csak spekulációk folytak azzal kapcsolatban, hogy milyen gazdagok is valójában. Hát, úgy néz ki, hogy nagyon! Katalin hercegné nyakában ugyanis egy olyan különleges darab volt látható, amit 1947-ben még Erzsébet királynő kapott nászajándékba Haidarabád nizámjától. A különleges nyakék 38 gyémánttal és 13 smaragdvágású gyémánttal van kirakva, az ára pedig mostanra több mint 30 milliárd forintnak felel meg.

Hogy hogyan kaphatott meg egy ilyen extravagáns nyakláncot ajándékba Erzsébet királynő? Állítólag úgy, hogy az uralkodó elkísérte a királynőt a Cartier luxusmárka föld alatti, ultratitkos ékszerüzletébe, ahol bármit kérhetett magának. A fiatal Erzsébet ezzel a nyaklánccal és egy hasonlóan drága tiarával távozott.

A nyakláncot sokáig egy széfben őrizték, ám mikor Vilmos herceg eljegyezte Katalin hercegnét, azóta többször is lehetett a nyakában látni. Nemrégiben a királynő hivatalosan is Katalinnak ajándékozta az ékszert, amely jelenleg a brit királyi család egyik legértékesebb ingósága. Katalin hercegné pedig valószínűleg tovább fogja majd adni kislányának, a most 7 éves Sarolta hercegnőnek.  

Via