Katalin hercegné  fantasztikus stílusát nem lehet vitatni: szebbnél szebb ruháit és magassarkú cipőit nők milliói imádják, de ez nem is meglepő. Cambridge hercegnéje ugyanis már az első pillanattól kezdve tökéletesen alkalmazkodott a szigorú udvari öltözködési szabályokhoz - még úgy is, hogy jól tudta, többé nem viselhet bikinit nyilvános helyeken és a divatbemutatókon való szerepléseiről is le kell mondania.

Változtatni akar az udvari öltözködési szabályokon 

Katalin hercegné ennek ellenére próbálja modernizálni a királyi udvart és azon van, hogy a szigorú öltözködési szabályok némelyikén is változtathasson – egyik kedvenc színét, egy igazi örök klasszikust ugyanis hivatalosan egyáltalán nem is viselhetne, csak temetések és gyászmisék  alkalmával. Ő viszont mégis megteszi, ami miatt viszont tényleg nem lehet elítélni! 😐

Ez a szín nem más, mint a fekete, amit az elmúlt évben egy halom alkalommal láthattunk már a hercegnén. Az egyik leghíresebb ilyen ruhája a Top Gun premierjén viselt fekete estélyi ruhája volt, ami olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy nemrég még Meghan Markle is lemásolta azt! 

Ezt a színt hivatalosan nem is viselhetné

A gond csak az, hogy a hagyományos királyi szabályok tiltják a túlságosan élénk, feltűnő, neonos vagy túlontúl kihívó darabok viselését, amit Katalin hercegné egyébként be is tart – a feketéről azonban nem tud lemondani. 

Pár hónappal ezelőtt úgy próbálta puhítani a királyi udvart, hogy egy nem teljesen monokróm fekete ruhát, hanem egy pöttyös változatot vett fel az egyik hivatalos megjelenésére, ám az etikett szakértők nem voltak elragadtatva tőle. Pedig annyira jól nézett benne ki Katalin hercegné! ✨

Diana hercegné is rajongott a fekete ruháért

Lehet, hogy a királyi udvar azért ragaszkodik annyira az ósdi öltözködési szabályokhoz, mert anno Diana hercegné is rendszeresen megszegte azokat és példát akarnak mutatni azzal, hogy Katalin hercegnével szemben is következetesek. Katalin ruháiban viszont tényleg nincsen semmi kihívó vagy merész, ami szembe menne az udvari szabályokkal, csak a ruha színe. Az meg végtére is, kit zavarna? 🤔

Diana fekete ruhái ezzel szemben nagyon szexisek voltak: az egyik leghíresebb ruhája, a híres „bosszú ruha” is ebben az árnyalatban ragyogott. A rucit egyébként azért nevezik „bosszú ruhának”, mert ez volt Diana első nyilvános szereplése és öltözéke, miután Károly herceg nyilvánosan is bevallotta, hogy megcsalta őt.

Be kell vallani, hogy neki is fantasztikusan állt ezt a ruha és Katalin hercegné is remekül tudja viselni ezt a színt, szóval kár lenne továbbra is tiltólistán tartania az udvarnak ezt a színt.

Via