Szinte minden nő ruhatárában található egy pár magassarkú. Vannak, akik kifejezetten szeretik a magasabb sarkakat, míg mások mondhatni kínzásnak élik meg. A szakértők szerint ez nem csoda, mivel egy dolgot minden nő elront, amikor ezt a cipőt viseli. 

Ezt rontod el, amikor magassarkút viselsz

Nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a magassarkú nem a legkényelmesebb cipő. Minél magasabb a sarok, annál hamarabb válik kényelmetlenné, és annál kevesebb ideig szabad viselned. Ám van egy dolog, amit sokan még ennek ellenére is elrontanak

Az orvosok elárulták, hogy sok nő számára azért válik kényelmetlenné a magassarkú, mert nem használnak megfelelő talpbetétet. Bár apróságnak tűnik, a megfelelő alátámasztáshoz mégis szükséges. Sokféle zselés talpbetét kapható, melyek csökkentik a terhelést, és kevésbé fog fájni a lábad a cipő viselésekor és utána.

Így viselj magassarkút 

Nem csupán a talpbetét segíthet, hiszen fontos, hogy milyen cipő van rajtad. Számít a sarok elhelyezkedése, az például nem jó, ha nagyon hátul van a cipő sarka, mivel így a terhelés nem oszlik el egyformán.

A cipő orra sose legyen túlságosan szűk, ha szorít, akkor sokkal hamarabb megfájdul benne a lábad. Jó, ha tudod mozgatni benne a lábfejed. Fontos, hogy pihentesd a lábad, és ne hordj minden nap magassarkút. 


Via