A hajpakolás, amitől télen is ragyogó lesz a frizurád

Forrás: Cosmopolitan DIY Szépség | 2018 december 7.

Itt a hideg, a hajad pedig száraz és töredezett? Kiakasztó, igaz? Hidd el, ilyenkor télen ez egy szokványos dolog, kevesebb vitamint kapnak a hajszálak, ami meg is látszik a séródon. Mutatok egy expressz trükköt, amivel hamar helyrehozhatod!

(US Getty Images)

Az én hajamnak nem csak az időjárás az ellensége, hanem a hajvasaló, illetve a göndörítő is, amik rendkívül igénybe veszik a frizurámat. Oké, a boltokban rengeteg hővédő és balzsam található, amikből általában be is tárazok, viszont egy jó kis hajpakolás csodákra képes, ennek a receptjét hoztam most el neked.

Elsősorban olajokra van szükség, illetve tojásra, de ha szeretnél extra ápolást, egy kevés mézet is felhasználhatsz.

Először a tojást válaszd szét, most csak a sárgájára lesz szükség. Ehhez adj hozzá 30 gramm ricinusolajat, és 1 evőkanál olívaolajat, majd alaposan keverd össze. Hajmosás előtt kend fel, 30-40 percig hagyd hatni, majd bő vízzel alaposan mosd le. Akár sampont is keverhetsz hozzá.

Egy kis tipp: ha nehezen kenhető, ami nem csoda a ricinus olaj miatt, nyugodtan rakd be pár másodpercre a mikróba, de ne melegítsd sokáig, hiszen a forró már kifejezetten nem tesz jót a hajnak.

Blogleírás

DIY Szépség - A Cosmopolitan hivatalos blogja, melynek szerzője a Samsunggal közös pályázatunk nyertese, Albert Krisztina.

Legutóbbi hozzászólások