Készíts otthon fürdőgolyót!

Forrás: Cosmopolitan DIY Szépség | 2019 január 7.

A napom egyik fénypontja, amikor este hazaérek, ledobom a csini, de kényelmetlen outfitem, és fejest ugrok egy kád forró vízbe. Plusz kényeztetés, ha a habfürdőn kívül egy fürdőgolyót is bedobunk a kádba, ami nem csak a relaxálásban segít, de szuper hatással van a bőrre.

(Profimedia – Red Dot)

Sokszor stresszesek a napjaim, a munkában és a magánéletben is adódnak olyan szituk, amikor azt érzem, hogy na jó, elfáradtam, most szükségem van egy kis én-időre. Egy meleg fürdő csodákra képes, a fürdőgolyó használata pedig felpezsdíti a testemet és a lelkemet egyaránt.

Az elkészítéséhez teljesen egyszerű, bármelyik szupermarketben beszerezhető összetevőkre van szükség:

  • 100 g szódabikarbóna
  • 50 g citromsav
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 30 g olívaolaj
  • a kedvenc illóolajod

A száraz hozzávalókat keverd össze, majd az olajokat öntsd hozzá. Dolgozd össze, ha nehezen megy, menet közben még rácseppenthetsz egy kevéske olajat. Ne ijedj meg, ha első ránézésre csúnyácska, 2-3 nap, amíg teljesen kiszárad, ezt érdemes megvárni, nehogy szétessen, de utána elnyeri a végleges kinézetét. Egy golyó egy fürdéshez elegendő, szépen becsomagolva ajándéknak is tökéletes lehet. Én most a natúr változatra szavaztam, de ha izgalmasabb színekre vágytok, a receptet kiegészítheted ételszínezékkel is.

Blogleírás

DIY Szépség - A Cosmopolitan hivatalos blogja, melynek szerzője a Samsunggal közös pályázatunk nyertese, Albert Krisztina.

Legutóbbi hozzászólások