A leghatásosabb fekete maszk természetes összetevőkből

Forrás: Cosmopolitan DIY Szépség | 2019 február 4.

A mitesszerek a lányok ősi ellenségei, szóval az előző posztomban már foglalkoztam is a témával, de úgy gondolom, ha az arcbőr szépségéről van szó, nem lehet elégszer írni a dologról.

(Us Getty Images)

Sok jót, és még több rosszat hallottam már az általad is biztosan ismert fekete maszkról. Sajnos rengeteg, a neten megrendelhető termék ragasztót tartalmaz – ami valljuk be, kicsit sem egészséges az arcunkra nézve. Én most egy olyan fekete maszkot készítek el, ami 100 százalékig természetes összetevőkből áll, úgyhogy bátran kenheted a bőrödre, a mitesszereknek pedig búcsút inthetsz.

Amiket használtam:

  • 3 ek agyagpor
  • 4 db aktívszén tabletta
  • langyos víz
  • kevés méz

Egy tálba önts kevés vizet, éppen annyit, hogy az alja nedvessé váljon. Adagold hozzá az agyagport, majd törj össze 4 aktívszén tablettát, ezek is kerüljenek a masszához. Itt fontos, hogy a tablettákat sima porrá zúzd, így lesz egyenletes a keverék állaga. Ezután jöhet az utolsó hozzávaló, a méz, amiből én pár cseppet használtam, nehogy túl ragadóssá váljon a maszk. Kevergesd pár percig és kész is. Kend fel az arcodra, hagyd rajta kb. 20-25 percig, majd mosd le bő vízzel.

Blogleírás

DIY Szépség - A Cosmopolitan hivatalos blogja, melynek szerzője a Samsunggal közös pályázatunk nyertese, Albert Krisztina.

Legutóbbi hozzászólások