5 dolog, amiről nem gondolnád, hogy fejfájást okoz

Folyton fáj a fejed, és hiába próbálsz rájönni miért, egyszerűen fogalmad sincsen? Csekkold a listánkat, mert ezekre tuti nem gondoltál!

5 dolog, amiről nem gondolnád, hogy fejfájást okoz

Amikor nem alszol eleget, vagy másnapos vagy, esetleg jön egy durva front, akkor szinte természetesnek veszed, hogy fáj a fejed. Viszont vannak alkalmak mikor teljesen váratlanul hasít bele a kellemetlen érzés, te pedig értetlenül állsz a dolog előtt. Azt mondják alapvetően három dolog válthat ki fejfájást: ha nem alszol eleget, ha nem eszel eleget, vagy ha nem iszol elég vizet. Amennyiben ezt a három dolgot normális szinten tartod, azzal csökkented az esélyt a fejfájásra, de még így sem tuti biztos, hogy elkerül. Íme néhány különleges eset, amik kiválthatják:

Kényelmetlen melltartó

Talán ez a legmeglepőbb az összes közül, és mégis igaz. A nők egészen nagy százaléka rossz méretű melltartót választ, ami kényelmetlen, nem tart rendesen, vagy pont, hogy túl szoros. Ez pedig egész nap stresszelhet, nem érzed magad komfortosan, sőt a váll és hátizmaidat is terhelheti. Innentől pedig egyenes út vezet a fejfájáshoz! Érdemes kikérni egy hozzáértő véleményét, amikor az üzletben kiválasztod a megfelelő darabot!

Túl kemény edzés

Sportolás közben a szíved és az agyad több vért keringet, minden felgyorsul a szervezetedben. Ha túlzásba viszed és megerőlteted magad, azt ezek a szerveid is megérzik, nem csak a lábad vagy a karod. Sosem szabad túl lőni a célon, mindig figyelj oda, hogy csak annyit mozogj, amennyi még jól esik, nehogy rosszul legyél!

A migrén étrendje

Viccesen hangzik, de bizony néhány étel is okozhat fejfájást! Például a régi sajtok és a feldolgozott húsok, vagy a citrusfélék, de igazából egyéntől függően bármi. Ha gyakran van migrénes fejfájásod figyeld meg mit ettél előtte. Lehet, hogy mindig akkor jön elő, amikor azt a bizonyos ételt fogyasztottad. Ha kikísérletezted melyik az, próbáld ki mi történik ha teljesen elhagyod az étrendedből, ahelyett hogy táplálnád vele a migrénedet.

Túl sok alvás

Igen, bármennyire is hihetetlen, ez a fogalom tényleg létezik, még ha kevesen tapasztalják meg, akkor is. Valójában azonban ez inkább az egész heti stresszel van összefüggésben. Az ugyanis öt napig egy adott szinten van, ami folyamatosan termeli a hozzá kötődő hormonokat. Aztán jön a hétvége és hirtelen, ahogy megnyugszol ez a hormonszint leesik, te pedig zavartalanul alszol egy jó nagyot, hisz másnap nem kell bemenned melóba. Ez azonban zavart kelthet a szervezetedben, mert a megszokott állapothoz képest túl nagy változást okoz. Segít, ha hét közben is próbálsz kicsit megnyugodni, sportolsz, vagy meditálsz, attól függően mennyi időt tudsz szánni a relaxálásra.

Elfojtott düh

Mikor valakire mérges vagy a nyakad hátsó izmai és a fejtetőben lévő apró izmok megfeszülnek. Minél tovább vagy dühös annál több ideig kell ilyen állapotban lenniük, ami végül fejfájáshoz vezet. Alapvetően lelkileg sem jó neked, ha negatív érzések gyűlnek fel benned, mert az állandó túlzott stressz is kiválthatja a fájdalmat. Ha valakivel problémád van, inkább beszéld meg vele, és lépj túl rajta. Ha magadban őrlődsz, azzal csak ártasz a szervezetednek.

Még több

Egészség