5 expressz trükk, amivel megszüntetheted a fejfájást

Megvan az az érzés, amikor már megmozdulni sem bírsz, annyira szenvedsz a fájdalomtól? Van megoldás a gyógyszereken túl is.

5 expressz trükk, amivel megszüntetheted a fejfájást

Nem feltétlenül kell azonnal a fájdalomcsillapítóért nyúlni, ha fáj a fejed. Természetesen nem minden esetben segítenek az alábbi praktikák, de hidd el, sokszor egyszerűbb és egészségesebb megoldások is léteznek a fájdalom csökkentésére, vagy teljes eltüntetésére, mint egy gyógyszer beszedése.

Fahéjtea

Azon kívül, hogy elképesztően finom, még a vérnyomást is csökkenti. Ez még a fejfájásodon is segít, de vastartalma szintén hatásos tud lenni. Tegyél a bögrédbe 2-3 darab fahéjrudat, vagy ha az nincs nálad, akkor egy fél kiskanálnyi őrült fahéjat, áztasd 20-30 percen keresztül forró vízben, majd idd meg.

Bazsalikomtea

Pár levélnyi bazsalikomot áztass 10-15 percig forró vízben, majd szűrd le és úgy idd meg! A fahéjhoz hasonlóan ez a fűszernövény is csökkenti a nyomást a fejben.

Tea GIF - Find & Share on GIPHY

Levendulatea

Patikákban is lehet kapni, de te magad is száríthatsz ki levendulát. A sima teafűhöz hasonlóan kell beáztatni forró vízbe, majd lassan elkortyolgatni. A levendula még a migréneseknek is hatásos lehet, ők kúraszerűen is használhatják.

Jóga

Lehet, hogy egy durvább fejfájásnál azt érzed, hogy azonnal hányingered lesz, ha megmozdulsz, de hidd el, néha a mozgás is segíthet. Mondjuk a jóga. A YouTube-on rengeteg fejfájás elleni jóga-gyakorlatsort találsz – érdemes ezeket is kipróbálni, ha már eleged van a teákból.

Yoga Peace GIF by adidas - Find & Share on GIPHY

Friss levegő

Az egyik legegyszerűbb megoldás pedig, ami sokszor segíthet, ha kinyitod az ablakot és szellőztetsz egy hatalmasat, vagy elmész sétálni. Persze nem a szmogos belvárosban.

Még több

Egészség