Kiderült: ennyire pontosak a DIY terhességi tesztek

Már terhességi tesztet is lehet készíteni otthon, de vajon mennyire megbízható?

A DIY cuccok a legtöbbször nagyon izgalmasak és menők tudnak lenni, főleg így az ősz és a tél közeledtével, karácsony előtt. Ám míg egy koszorút, vagy egy mécsestartót különösebb probléma nélkül össze lehet barkácsolni otthon, addig vannak olyanok is, amiken nem érdemes spórolni. Ilyen például a terhességi teszt. Bizony, léteznek a neten receptek, amik azt ígérik, pontos eredményt adnak azt illetően, hogy babát vársz-e vagy sem.

via GIPHY

A YouTube-on például van egy videó közel 2 milliós nézettséggel, amiben cukorral keverik össze a vizeletet. Ez a videó azt állítja, hogy ha a pisivel nem történik semmi a cukor hatására, akkor nem vagy terhes, ám ha buborékos lesz, akkor bizony gyereket vársz. Ez a cukros DIY terhesséi teszt pedig csak egy a sok közül. Többen állítják, hogy egy rakás más, háztartásban található eszközzel jósolható meg a terhesség, például hipóval és fogkrémmel.

Persze terhességi tesztet vásárolni egy drogériában vagy gyógyszertárban nem stresszmentes, főleg ha még nem szeretnél babát. Így simán előfordulhat, hogy a neten nézel alternatívákat, ám ez egyáltalán nem jó ötlet. Ha igazán pontos és valid eredményt szeretnél látni, egyetlen megoldás marad: bolti tesztet vásárolni. Ezek az otthoni trükkök ugyanis teljesen megbízhatatlanok. Dr. Brianne Raccor az amerikai Cosmopolitant megerősítette ebben:„Sem a cukor, sem a fogkrém, sem a többi hasonló nem fogja kimutatni a vizeleted hcg-tartalmát.” Az csak és kizárólag egy igazi terhességi teszt fogja megmutatni, vagy a nőgyógyászod. Ettől még persze kísérletezgethetsz velük otthon, de teljesen feleslegesen.

Még több

Egészség