2019.09.23.@ 13.09

Kiderült: ennyire pontosak a DIY terhességi tesztek

Már terhességi tesztet is lehet készíteni otthon, de vajon mennyire megbízható?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A DIY cuccok a legtöbbször nagyon izgalmasak és menők tudnak lenni, főleg így az ősz és a tél közeledtével, karácsony előtt. Ám míg egy koszorút, vagy egy mécsestartót különösebb probléma nélkül össze lehet barkácsolni otthon, addig vannak olyanok is, amiken nem érdemes spórolni. Ilyen például a terhességi teszt. Bizony, léteznek a neten receptek, amik azt ígérik, pontos eredményt adnak azt illetően, hogy babát vársz-e vagy sem.

via GIPHY

A YouTube-on például van egy videó közel 2 milliós nézettséggel, amiben cukorral keverik össze a vizeletet. Ez a videó azt állítja, hogy ha a pisivel nem történik semmi a cukor hatására, akkor nem vagy terhes, ám ha buborékos lesz, akkor bizony gyereket vársz. Ez a cukros DIY terhesséi teszt pedig csak egy a sok közül. Többen állítják, hogy egy rakás más, háztartásban található eszközzel jósolható meg a terhesség, például hipóval és fogkrémmel.

Persze terhességi tesztet vásárolni egy drogériában vagy gyógyszertárban nem stresszmentes, főleg ha még nem szeretnél babát. Így simán előfordulhat, hogy a neten nézel alternatívákat, ám ez egyáltalán nem jó ötlet. Ha igazán pontos és valid eredményt szeretnél látni, egyetlen megoldás marad: bolti tesztet vásárolni. Ezek az otthoni trükkök ugyanis teljesen megbízhatatlanok. Dr. Brianne Raccor az amerikai Cosmopolitant megerősítette ebben:„Sem a cukor, sem a fogkrém, sem a többi hasonló nem fogja kimutatni a vizeleted hcg-tartalmát.” Az csak és kizárólag egy igazi terhességi teszt fogja megmutatni, vagy a nőgyógyászod. Ettől még persze kísérletezgethetsz velük otthon, de teljesen feleslegesen.

Címkék: babavárás diy hamis megdőlt mítosz otthoni teszt terhesség terhességi teszt trükkök

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Ilyen védelmet nyújt az új vakcina

Ilyen védelmet nyújt az új vakcina

Erre a hírre várunk március óta!