2019.09.25.@ 11.09

Rekord idő alatt gyűlt össze Zente gyógykezelésére a pénz

Szerda reggel jelentette be az édesanyja, hogy megvan a szükséges 700 millió forint!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rekord idő alatt gyűlt össze Zente gyógykezelésére a pénz

Az elmúlt néhány hétben az egész ország egy emberként izgult a kis Zentéért, aki egy ritka és súlyos genetikai rendellenességgel, az SMA 1-gyel született. Ez egy gerincvelő eredetű izomsorvadásos betegség, az 1. típus ráadásul a legsúlyosabb, az ebben szenvedő gyerekek ugyanis sajnos általában nem élik meg a második születésnapjukat. Szerencsére egy speciális kezeléssel megállítható a folyamat, sőt szinte teljesen tünetmentessé tehető, azonban jelenleg ez a világ legdrágább gyógyszere, átszámolva 700 millió forintba kerül és egyelőre csakis az Egyesült Államokban érhető el.

A 18 hónapos Zente szülei viszont úgy döntöttek, megpróbálják a lehetetlent, és gyűjtést szerveznek a gyógykezelésre. Nagyjából egy hónappal ezelőtt indították útjára a saját kampányukat, amiben arra kérték Facebookon és a lehető összes fórumon az embereket, akár ha csak pár száz forinttal is, de segítsenek megmenteni kisfiúk életét.

A szülőknek ráadáusl az idővel is versenyt kell futniuk, hiszen a szükséges gyógyszer két éves korig adható be, így nagyjából fél évük maradt arra, hogy ezt a felfoghatatlanul hatalmas összeget összegyűjtsék, miközben Zente állapota folyamatosan súlyosbodik.

Az édes kisfiú története és képei pedig futótűzként járták be a netet és a sajtót az elmúlt napokban, rohamléptekben nőtt a beérkező összeg, még külföldről is rengetegen utaltak, Zente édesanyja pedig ma reggel bejelentette, hogy máris összegyűlt a vágyott 700 millió forint! 

A posztban megköszönik a sok segítséget és arra kérik az embereket, hogy már ne utaljanak többet – mivel a gyógykezelésre megvan a szükséges összeg, – csakis ha tovább szeretnék támogatni Zente gyógyulását. Viszont hamarosan több SMA-val élő magyar kisgyermekről és felnőttről is hírt adnak, akiket Zente követői a továbbiakban is segíthetnek, hiszen sokan vannak még hasonlóan kilátástalan helyzetben.

Zente ügye mellett egyébként rengetegen kiálltak, többek között sztárok is, Facebookon pedig több mint 122 ezren követik a kisfiút, de a legelképesztőbb, hogy az utolsó 100 milliót egyetlen ember utalta át az alapítvány számlájára, azonban a titkos jótevő szeretne névtelen maradni.

Címkék: adakozás alapítvány gerincvelő sorvadás gyógykezelés gyűjtés összefogás sma 1 sma 1 baby zente

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Itt az egészséges cookie receptje!

Ha sütni támad kedved, ezt készítsd el!