2019.09.26.@ 11.09

Rákot okozhatnak a világhírű webshop ruhái!

Felrobbant a net a hír hallatán.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rákot okozhatnak a világhírű webshop ruhái!

Már többször megírtuk neked, hogy a PrettyLittleThing nevű online webshop milyen ciki bakikat követ el néha, de az, ami most derült ki a cégről, mindenen túltesz. Egy szemfüles vásárló, Charlotte Lilley vette a fáradtságot és csekkolta az oldalon található felhasználási feltételeket és valami borzasztóan aggasztót talált benne, amit persze azonnal kiposztolt a Twitterre is.


„Most láttam ezt a PLT site-ján… Miért engedik a PrettyLittleThingnek, hogy olyan termékeket árusítson, amiknek rákot okozhatnak?” – teszi fel a kérdést a lány. Az oldalon pedig ez áll: „VIGYÁZAT: Néhány termék az online boltunkban időről időre olyan kémiai anyagokat tartalmazhat, amik rákot, illetve születési rendellenességet vagy reprodukciós toxicitást okozhat…”

Kalifornia államban létezik a Propositin 65 nevű törvény, ami a biztonságos ivóvízől és a toxikus anyagok használatáról szól és 800 olyan vegyi anyagot tartalmaz, amikről kimutatták a fent említett káros hatásokat. A törvény szerint, ha a cég nem tudja bebizonyítani, hogy a termékei mentesek ezektől az anyagoktól, akkor köteles tájékoztató jelleggel a felhasználási feltételekben jelezni azt, amit a PLT is megtett. Ebből persze nem derül ki, hogy a ruhák milyen mértékben tartalmazzák ezeket a toxikus kémiai anyagokat, illetve hogy ezek a kemikáliák mennyire veszélyesek az egészségre. Egyébként nem ez a webshop az egyetlen, akinek megtalálható a figyelmeztetés a honlapján: az ASOS, a Boohoo és a Fashion Nova is kijelenti ezt a felhasználási feltételekben. És valószínűleg emellett még rengeteg fast fashion márka is…

Címkék: betegség divat egészség életmód online bolt prettylittlething webshop

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Egy hónapig nem ittam alkoholt, ez történt

Egy hónapig nem ittam alkoholt, ez történt

Miután szerkesztőnk elköszönt a fesztiváloktól és a nyártól, csatlakozott a #soberseptember kihíváshoz, vagyis egyáltalán nem fogyasztott alkoholt az ősz első heteiben. Kíváncsi vagy, mire jött rá?

Ez történik az agyaddal, ha ébredés után a telefonodat nyomkodod

Pozitív és negatív hatásai is vannak…