2019.09.26.@ 11.09

Rákot okozhatnak a világhírű webshop ruhái!

Felrobbant a net a hír hallatán.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rákot okozhatnak a világhírű webshop ruhái!

Már többször megírtuk neked, hogy a PrettyLittleThing nevű online webshop milyen ciki bakikat követ el néha, de az, ami most derült ki a cégről, mindenen túltesz. Egy szemfüles vásárló, Charlotte Lilley vette a fáradtságot és csekkolta az oldalon található felhasználási feltételeket és valami borzasztóan aggasztót talált benne, amit persze azonnal kiposztolt a Twitterre is.


„Most láttam ezt a PLT site-ján… Miért engedik a PrettyLittleThingnek, hogy olyan termékeket árusítson, amiknek rákot okozhatnak?” – teszi fel a kérdést a lány. Az oldalon pedig ez áll: „VIGYÁZAT: Néhány termék az online boltunkban időről időre olyan kémiai anyagokat tartalmazhat, amik rákot, illetve születési rendellenességet vagy reprodukciós toxicitást okozhat…”

Kalifornia államban létezik a Propositin 65 nevű törvény, ami a biztonságos ivóvízől és a toxikus anyagok használatáról szól és 800 olyan vegyi anyagot tartalmaz, amikről kimutatták a fent említett káros hatásokat. A törvény szerint, ha a cég nem tudja bebizonyítani, hogy a termékei mentesek ezektől az anyagoktól, akkor köteles tájékoztató jelleggel a felhasználási feltételekben jelezni azt, amit a PLT is megtett. Ebből persze nem derül ki, hogy a ruhák milyen mértékben tartalmazzák ezeket a toxikus kémiai anyagokat, illetve hogy ezek a kemikáliák mennyire veszélyesek az egészségre. Egyébként nem ez a webshop az egyetlen, akinek megtalálható a figyelmeztetés a honlapján: az ASOS, a Boohoo és a Fashion Nova is kijelenti ezt a felhasználási feltételekben. És valószínűleg emellett még rengeteg fast fashion márka is…

Címkék: betegség divat egészség életmód online bolt prettylittlething webshop

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Itt az egészséges cookie receptje!

Ha sütni támad kedved, ezt készítsd el!