Így változtatja meg a személyiségedet a fogamzásgátló tabletta

Gondoltad volna, hogy ennyi mindenre hatással van?

Így változtatja meg a személyiségedet a fogamzásgátló tabletta

Dr. Sarah Hill pszichológus a brit Daily Mailen jelentetett meg a napokban egy nagyon izgalmas cikket, amiben leírja a fogamzásgátlóval kapcsolatos tapasztalatait, amit több mint 10 éven keresztül ő maga is szedett. A férje nemrég úgy döntött, hogy vazektómiának veti magát alá, így Sarah végleg elhagyhatta a tabikat. Már pár hónap eltelt, mióta letette a bogyókat, amikor arra lett figyelmes, hogy kezdett nagyon megváltozni: „egy nap azt vettem észre, hogy az életem sokkal vidámabb és érdekesebb lett. Olyan volt, mintha egy fekete-fehér filmből hirtelen átléptem volna egy színes 3D-s moziba. Újra elkezdtem edzeni és főzni – tehát olyan dolgokat csinálni, amiket régebben szerettem, de mégis megfeledkeztem róluk. Sokkal több energiám lett és elkezdtem felfigyelni a jóképű pasikra. Újra odafigyeltem arra, hogy hogy nézek ki. Megint úgy éreztem, hogy élek.

A pszichológusnő ekkor döbbent rá arra, hogy a fogamzásgátló teljesen megváltoztatja a nőket: hatással van a szexuális életükre, a vonzalomra, a stresszre, az evési szokásokra, a barátkozásra, a hangulatra, a tanulásra és rengeteg egyéb dologra. „A lényeg az, hogy a tabletta megakadályozza a teherbeesést, de nem tud csak erre az egy dologra kihatni célzottan. Ez nagyjából olyan, mintha egy atombombával akarnál eloltani egy gyertyát a házadban– fogalmaz Sarah.

Vonzó választás

Több kutatás is bebizonyította, hogy a nők más-más pasikhoz vonzódnak attól függően, hogy a ciklusuk melyik szakaszában tartanak. Ovuláció előtt vonzóbbnak tartják a magasabb pasikat, mert ez a tesztoszteron jele, míg a ciklus második felében inkább azokat a férfiakat részesítik előnyben, akik megbízhatóak (kevésbé számít a férfiasság). Mivel fogamzásgátló szedése közben megemelkedik a progeszteronszint, a nők a kevébé maszkulin férfiakhoz kezdenek vonzódni.

Szexi szakasz

Amikor a nők ciklusa a termékeny szakaszba lép, a hormonok mindent elkövetnek azért, hogy extravonzóvá tegyék őket a pasik számára – és persze a csajok is sokkal vonzóbbnak és szebbnek érzik magukat ebben az időszakban. A peteérés előtti pár napban a szexuális vágy és vonzalom mértéke is megnő. Ebből kiindulva a kutatók bebizonyították, hogy veszítenek a vonzalmukból azok a nők, akik fogamzásgátlót szednek.

Az agyadra megy

Kutatók szerint a tabi miatt a nők libidója csökken, emiatt pedig kevésbé igyekeznek azon, hogy szexibbnek tűnjenek. Ez pedig összefügg azzal, hogy a bogyó elhagyása után mennyire megváltozhat egyesek életmódja: például, hogy hányszor járnak el edzeni, milyen ruhákat vásárolnak, mennyire növesztik meg a hajukat és milyen diétát folytatnak. Sarah több barátnőjét is kifaggatta ezzel kapcsolatban, akik ezt teljes mértékben alátámasztották. Olyan is volt köztük, aki plasztikai sebészt is felkeresett, miután fogamzásgátló módszert váltott. Durva, nem igaz?

Még több

Egészség