2019.10.02.@ 06.10

Rákot okozhat a világhírű arckrém

Aggasztó, ami kiderült…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Rákot okozhat a világhírű arckrém

Önbarnítóról már biztosan hallottál (vagy akár használtad is), de tudtad, hogy léteznek világosító krémek is? Leginkább Ázsiában hódít a fehérítés trendje, de tőlünk nyugatra is egyre népszerűbbek ezek a termékek. Csakhogy most kiderült, hogy valami nagyon nem stimmel ezekkel a beauty cuccokkal, ugyanis súlyos betegségeket okozhatnak. És bár betiltották az árusításukat, illegálisan még mindig forgalomban vannak.

„A világosító krémek olyan mérgezőek lehetnek, mint a festékhígítók és minden áron el kell őket kerülni” – derült ki a CNN egyik legújabb cikkéből. Ezeknek a termékeknek 2 csoportja létezik: a természetes összetevőkből álló, veszélytelen verzió, ami rendszerint nagyon drága, illetve a mérgező fajta, amit általában feketén árulnak. Utóbbinál 2 tiltott komponens okozza a fő problémát. Az egyik a hidrokinon, ami lemarja a bőr felső rétegét, növelve így a rák, valamint a máj- és vesebetegségek kialakulását. A másik bűnös összetevő a higany, amiről már biztosan hallottad, hogy érdemes messzire elkerülni. A WHO szerint ez az anyag ugyanis csökkenti a bakteriális- és gombás fertőzésekkel szembeni védekezőképességet, illetve májkárosodást, szorongást, depressziót és pszichózist okozhat.

Címkék: arckrém beauty betegség divat egészség krém rák súlyos betegség szépség világosító krém

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Egy hónapig nem ittam alkoholt, ez történt

Egy hónapig nem ittam alkoholt, ez történt

Miután szerkesztőnk elköszönt a fesztiváloktól és a nyártól, csatlakozott a #soberseptember kihíváshoz, vagyis egyáltalán nem fogyasztott alkoholt az ősz első heteiben. Kíváncsi vagy, mire jött rá?

Ez történik az agyaddal, ha ébredés után a telefonodat nyomkodod

Pozitív és negatív hatásai is vannak…