6 kérdés az intim higiéniáról, amit sosem mertél megkérdezni

Megválaszoljuk azokat a kérdéseket, amiket eddig még a nőgyógyászodnak sem mertél feltenni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 kérdés az intim higiéniáról, amit sosem mertél megkérdezni

1. Ha menzesz alatt szexelek, összeszedhetek valamilyen fertőzést?

Tény, hogy menstruáció alatt nem tilos a szex, csak azon múlik, hogy neked és a pasidnak van-e kedvetek hozzá. Viszont arra azért érdemes odafigyelnetek, hogy ilyenkor óvszert használjatok, mert a piros betűs napokon a méhszáj nyitottabb a szokásosnál, ezért könnyebben össze lehet szedni egy-egy kellemetlen fertőzést.

2. Intimgyantázással a fertőzésektől is jobban megóvom magam?

Valójában nem, ugyanis nem arról van szó, hogy a szőrrel a bacikat is kiirtod. Épp ellenkezőleg! Az intim szőr a nedvességet szabályozva meg tudja akadályozni a gombák elszaporodását.

3. Ha edzés után nem zuhanyzok le azonnal, lehet gond odalent?

Lehet, főleg akkor, ha túl sokat vársz a felfrissüléssel. A bacik a meleg és nedves környezetet kedvelik a legjobban, így nem érdemes elhanyagolni a zuhanyt sportolás után. Persze nem törvényszerű, hogy azonnal fertőzéssel kell számolnod, de jobb, ha lehetőséget sem adsz a baktériumoknak.

4. Meddig számít normálisnak az intim illatom?

Nehéz meghatározni, hogy milyen a normális intim illat, viszont azt már sokkal könnyebb, hogy milyen akkor, amikor baj van. Ha például halszagot érzel alulról, akkor nagy valószínűséggel bakteriális fertőzésed van, ha viszont inkább erjedt illatot, akkor felütötte nálad a fejét a gomba.

5. Ha borotvával szőrtelenítek odalent, akkor elkaphatok bármilyen fertőzést az eszköztől?

A borotválkozásból származó apró horzsolásokon keresztül a bacik könnyebben bejutnak a szervezetbe, de ha néhány dologra odafigyelsz, akkor nem lehet gond. Egyrészt fontos, hogy az intim területen használt borotvával ne szőrteleníts más testrészeden. Másrészt pedig minden használat előtt tisztítsd meg gyógyszertári alkohollal a pengéket.

6. Fertőzéssel tilos a szex?

A nőgyógyászod biztosan nem ajánlaná, ha viszont mégis sor kerül a hancúrra, mindenképp óvszerrel védekezzetek. Azt viszont tudnod kell, hogy még az óvszer sem véd 100%-osan az intim fertőzések ellen.

Címkék: betegség egészség fertőzés intim higiénia intim kérdések menstruáció szex

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Ilyen tüneteket okoz pontosan a delta variáns

Ilyen tüneteket okoz pontosan a delta variáns

A negyedik hullám előszobájában toporgunk, úgyhogy mindenképp csekkold, milyen tünetekkel jár együtt a delta variáns.