Utazz vagy ne utazz a koronavírus ideje alatt?

Most kiderül, le kell-e mondanod a nyaralásodat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Utazz vagy ne utazz a koronavírus ideje alatt?

A koronavírus egyre terjed Európában, bár Magyarország egyelőre szerencsésen megúszta (gyorsan lekopogjuk). Rengeteg kérdés felmerül vele kapcsolatban – a „viseljek maszkot?” után az „utazhatok?” az egyik leggyakoribb aggodalom. Az angol Cosmo megpróbált utána járni a dolgoknak, mutatjuk, mit derítettek ki.

A brit Külügy- és Nemzetközösségi Minisztérium szerint van néhány ország, ahová nem ajánlatos menni. A sort nyilván Kína nyitja, de most már Olaszország is felkerült a no-go zónára. Ez persze nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy még a divathétre is hatással volt a koronavírus terjedése. Szóval itt leginkább Lombardia területe került tiltólistára, de Velence környékét sem érdemes megközelíteni. Ezen kívül Iránra és Dél-Koreára adtak ki a britek vörös riasztást.

Ha viszont más országba utaznál, akkor egyelőre úgy néz ki, hogy semmi sem akadályoz meg benne. Viszont ebben az esetben is érdemes elővigyázatosnak lenni, szóval tartsd be az alapvető higiéniai szabályokat. Azaz: mindig moss kezet, köhögéskor pedig takard el a szád.

A koronavírus leginkább az időseket, és a már létező egészségügyi problémával rendelkezőket (mint a cukor- és szívbetegek) veszélyezteti, az átlagos, egészséges emberek jó eséllyel simán kiheverik a betegséget. Mivel az egyszerű influenzához hasonló tüneteket produkál.

Szóval úgy tűnik, ha nem a kiemelt országokban vakációznál, akkor lazán megveheted a kosaradban figyelő repülőjegyet. Egyszerűen csak egy picit jobban figyelj oda magadra, az egészségedre és a környezetedre!

Címkék: biztonság járvány koronavírus külföld nyaralás utazás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

7 celeb, akiről nem tudtad, hogy súlyos függőséggel küzd

7 celeb, akiről nem tudtad, hogy súlyos függőséggel küzd

Meg fogsz lepődni, milyen furcsa és őrült függősége van egy-egy celebnek!