2020.03.11.@ 11.03

A nőkre tényleg veszélyesebb a koronavírus, mint a férfiakra?

Cosmo-lányok, figyelem! Fontos infók a cikkben!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nőkre tényleg veszélyesebb a koronavírus, mint a férfiakra?

Már több, mint 115 ezer koronavírus fertőzött van a világon. Ez a kissé ijesztő szám egyrészt azt jelenti, hogy az élet egyre több területét befolyásolja a járvány (filmbemutatókat halasztanak el, koncerteket, fesztiválokat mondanak le stb.), másrészt pedig azt, hogy egyre pontosabb statisztikát tudnak készíteni a vírusról.

A legújabb számok például arra a kérdésre adnak választ, hogy vajon melyik nem képviselői a veszélyeztetettebbek. A kutatást a kínai Járványvédelmi Központ készítette, és 44 ezer embert vizsgáltak meg. A BBC pedig megtudta, hogy ennek az eredménye elég meglepő lett: jelentősen több fertőzött férfi halt bele a betegségbe, mint nő. Az adatok egészen pontosan 2,8% férfiről és 1,7% nőről szólnak, ami azért elég durva, nem igaz?

Ezt a kiegyensúlyozatlan eredményt persze már meg is magyarázták a tudósok: arra jutottak, hogy az egész az életmódbeli különbségekre vezethetők vissza. A lányok ugyanis kevésbé teszik ki a szervezetüket káros dolgoknak, így például kevésbé jellemző, hogy mondjuk cigizzenek. Ez Kínában, ahol a felmérés készült, extrán érvényes: ott a pasik 52%-a, míg a csajok csupán 3%-a szokott rágyújtani. Nálunk ez az arány a Központi Statisztikai Hivatal szerint 33,5% és 22,2% a férfiak javára.

Szóval az egészségtelen szokások miatt a pasik alapból jobban ki vannak téve a természet veszélyeinek, így ők sajnos nemcsak a koronavírusba, de még a sima influenzába is hamarabb belehalhatnak, mint a nők.

Címkék: betegség életveszélyes halálos koronavírus statisztika

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Itt az egészséges cookie receptje!

Ha sütni támad kedved, ezt készítsd el!