Ezért moss gyakrabban hajat a koronavírus idején

Így védekezz haj-ügyileg a COVID-19 ellen.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért moss gyakrabban hajat a koronavírus idején

Fogadjunk, hogy mostanra már kívülről tudod a koronavírus elleni védekezés alapszabályait: maradj otthon, hordj maszkot, fertőtlenítsd a kezed és mosd meg legalább 20 másodpercen keresztül. De abba belegondoltál már, hogy nemcsak a kezed vagy az arcod, hanem a hajad is legalább annyira ki van téve a környezeti hatásoknak?

Bár az igaz, hogy a hajat még nem tesztelték a tudósok mint lehetséges felületet, amin a vírus megragadhat, azért ennek a lehetőségét sem zárhatjuk ki. Így érdemes betartanod néhány frizkó-biztonsági óvintézkedést!

Az például oké, hogy a tincsek mint koronavírus-tároló nem egy bizonyított tény, de a hajkefékkel már más a helyzet. Ott akár 2-3 napig is eléldegélhet a vírus, úgyhogy érdemes egy-egy fésülködés után jó alaposan megtisztítani: szedd ki a kihullott hajszálakat, és áztasd be egy kis samponos vízbe a kefe fejét.

Ha valamiért mégis muszáj elhagynod a házat, akkor szedd elő a kedvenc scrunchie-d, és fogd össze a hajad egy csini lófarokba! Sőt, a frufrud is próbáld meg eltűzni. Így elkerülheted annak az esélyét, hogy a fürtjeid vírusrészecskékkel találkozzanak mondjuk bevásárlás közben.

És miután a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy a „kinti” ruháidat azonnal mosd ki, illetve a telódat is fertőtlenítsd, ezért nem hülyeség, ha a hajaddal is hasonlóan bánsz. A kezeid és az arcod mellett a frizurád is nyugodtan mosd meg, amikor hazaérsz egy-egy olyan helyről, ahol akár fertőzésnek lehettél kitéve. Sajnos erre a száraz sampon most nem lesz alkalmas, viszont jó hír, hogy speckó sampont sem kell beszerezned a célra!

Címkék: covid-19 fertőzés hajmosás járvány koronavírus megelőzés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Holisztikus arcfiatalítás – kell nekem? (x)

Holisztikus arcfiatalítás – kell nekem? (x)

A jelenlegi tudásunkkal még mindig csak lassítani tudjuk az öregedést, és mivel ez sok embert foglalkoztat, ezért a kutatások is folyamatosak a témában, így újabbnál újabb, akár vad felfedezéseket is hallunk. Szerencsére a tudatos emberek, főként a nők leginkább azt szeretnék, hogy egyfajta olyan minőségi öregedést éljenek meg, hogy a koruknak megfelelő szép külsővel elégedettek legyenek és jól érezzék magukat a bőrükben. A holisztikus arcfiatalítás is ezt célozza modern, új módszereivel.