2020.03.31.@ 12.03

Teszt: most kiderül, hány évet öregedett a kezed a fertőtlenítőtől

Van pár látható jele, ha megviselte a bőröd a sok kézmosás.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Teszt: most kiderül, hány évet öregedett a kezed a fertőtlenítőtől

A koronavírus elleni védekezés miatt folyamatosan tolod a kézfertőtlenítőt, és naponta többször mosol (legalább 20 másodpercen át) kezet? Akkor biztosan volt már olyan pillanat, amikor annyira ki volt száradva a bőröd, hogy úgy érezted, nincs az a kézkrém, ami segíthet ezen a szitun. Pedig most különösen fontos a bőrápolás! A gyakori igénybevétel ugyanis elég negatív hatással lehet mancsaidra… És hogy pontosan mennyire szenvedi meg a kezed ezt az időszakot? Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel letesztelheted!

Csíp, csíp, csóka

Megvan az az ovis mondóka, amikor meg kellett csípni egymás kezét? Az egyik teszt, amiből megállapíthatod, hány évet öregedett a kezed, az pont erre épül! A lényeg, hogy ahogy a játéknál, most is a kézfejed tetején lévő bőrt kell összecsippentened. Azt figyeld, hány másodperc alatt esik vissza és kiderül, milyen idős a bőröd:

  • 1-2 másodperc: 30 alatti
  • 3-4 másodperc: 30 és 45 közötti
  • 5-9 másodperc: 45 és 50 közötti
  • több, mint 9 másodperc: 60 feletti.

Körömkérdés

Ahogy öregszik az ember, úgy vékonyodik el, és ha nem vigyáz rendesen, sárgul be egyre jobban a körme. Így ennek az állapotát is érdemes csekkolni. A nagyon erős körmök egyértelműen a 30 alatti kort jelzik, a nagyon durván töredező és vékony pedig a 60 feletti állapotot. Hogy segíts a szitun, használj naponta olyan kézrémet, ami a körmeidet is erősíti! De a színéből is levonhatsz következtetéseket: az egészséges, természetes fényű köröm a 40 év alattiak kiváltsága, a következő 10 évben viszont veszít a fényéből. 60 éves kor felett pedig szinte színtelen, vagy esetleg sárga lesz.

Címkék: bőröregedés kézfertőtlenítő kézmosás koronavírus száraz bőr teszt

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Itt az egészséges cookie receptje!

Ha sütni támad kedved, ezt készítsd el!