„Pozitív lett a koronavírus-tesztem, ez történt utána”

Ez az amerikai nő elkapta a betegséget a Diamond Princess hajón.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Pozitív lett a koronavírus-tesztem, ez történt utána”

„Pozitív lett a koronavírus-tesztem február 7-én, ekkor már karanténban voltam a Diamond Princess szállodahajón. Nagyon stresszes hat hét volt, tele bizonytalansággal, frusztrációval, elszigeteltséggel ­­– majd végre jött a megváltás. A végére felépültem, de ezzel az utam nem ért véget” – kezdte beszámolóját az oregoni Rebecca Frasure, aki férjével együtt utazott az elhíresült hajón.

„A tüneteim enyhék voltak, szárazon köhögtem és nem túl magas lázam volt úgy egy hétig. A tünetek három nap alatt elmúltak, amikor végül kórházba kerültem Tokióban. Az orvosok és nővérek folyamatosan figyelték az állapotomat, mindent feljegyeztek, de nem tudtak semmit adni a betegség ellen, mert egyelőre nincs ellenszer. Miután a tünetek megszűntek sem szabadultam, mert előbb két negatív tesztet kellett produkálnom legalább 24 óra eltéréssel. 28 nap alatt 14 alkalommal teszteltek, néha csak a torkomból vették a mintát, máskor az orromból is. Bár a tesztek a kórházban elérhetőek voltak, néha akár egy hetet is várni kellett az eredményre. Három hét volt, míg megkaptam az első részben negatív tesztemet: orr pozitív, torok negatív. Ezután csupa ilyen tesztet produkáltam egy darabig. 28 kórházi nap után végre megérkezett a két teljesen negatív tesztem, így március 5-én kiengedtek” – mesélte Rebecca, aki ezután úgy érezte, soha nem volt még olyan szabad, mint ezen a napon. Azonnal a férjéhez sietett, aki szerencsére nem kapta el a vírust és mindvégig rá várt Tokióban.

A házaspár ezután még pár napig nem utazhatott haza az Egyesült Államokba, mert Rebeccát megfigyelték az orvosok. Amikor hazajutottak, nagyon szigorú listát kaptak arról, mit szabad nekik és mit nem. A legrosszabb azonban az volt, hogy a dokik még ekkor sem tudták, vajon Rebecca immunissá vált-e a koronavírusra vagy újra elkaphatja azt.

Ráadásul, mivel szerepeltek a hírekben, a helyiek tudták, hogy Rebecca beteg volt, ezért nagyon nem örültek neki, amikor hazatért. A nő kimondottan félt a szomszédoktól, kapott néhány fenyegető üzenetet is… Ezért hangsúlyozta most is: meggyógyult.

Címkék: beszámoló beteg diamond princess járvány koronavírus teszt világjárvány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...