Milyen gyakran kéne valójában arcot mosnod?

Akár most, a koronavírusos időszakban, akár egy átlag hétköznapon: milyen az ideális arctisztítás?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Milyen gyakran kéne valójában arcot mosnod?

Mostanában a legnagyobb figyelmet, bármiben lefogadjuk, hogy (amúgy nagyon helyesen) a kézmosásnak szentelted. De mi a helyzet az arcoddal? Azt is megközelítőleg olyan gyakran mosod, mint a kezed? Esetleg max. egyszer-kétszer egy nap? Vagy soha á la Shawn Mendes?

Mielőtt megállapítanánk, hogy mi a helyes gyakorisága az arctisztításnak, előbb határozzuk meg, hogy pontosan mit is takar maga a fogalom! A Huffinton Post megkérdezett erről egy bőrgyógyász szakértőt, Nada Elbulukot: „amikor arctisztításról beszélünk, általában nemcsak a sima vizet, hanem az arclemosó tonikot is értünk alatta. Valami olyan szerről, ami segít megszabadulni az egész nap alatt felgyülemlett olajtól és kosztól, ezt pedig a víz önmagában nem tudja olyan hatékonyan eltüntetni.”

Ezek a szennyeződések sajnos akkor is megtelepednek az arcodon, ha semmi különösen megterhelőt nem csináltál. Sőt, még alvás közben sem vagy védve! Így ha Shawn példáját követed, akkor sajnos nagyobb eséllyel jöhetnek ki pattanások a pofidon, de még fertőzésnek is kiteheted a bőröd.

„Ha sminklemosóval törlöd át az arcod, akkor sem vagy elég hatékony. A sminklemosó nem éri el ugyanazt, amit egy tonik tud, amiben külön arra kifejlesztett biokémiai anyagok vannak, hogy tökéletesen tisztává varázsolja a bőröd.”– magyarázta a szakember.

Oké, azt már tudjuk, hogy nem skippelhető az arctisztító szer, de a fő kérdésre még mindig nem kaptál választ: milyen gyakran kell tehát foglalkoznod a pofiddal? Ez konkrétan a bőrtípusodtól függ.

Aknéra vagy hajlamos? Akkor napi kétszer kezeld a bőröd. Ha kombinált, érzékeny vagy száraz típusú a bőröd, akkor elég, ha a tonik naponta egyszer kerül elő, mert ugye túltolni sem akarod a tisztogatást, ezáltal eltüntetve a tested által termelt természetes olajokat. „Konkrét arctisztító használata naponta kettőnél többször nem szükséges. Mert ha ennél többször mosnád az arcod, már nem lenne olyan jó hatással: túlszáríthatja a bőrt.”– tette hozzá a bőrgyógyász.

Holisztikus arcfiatalítás – kell nekem? (x)

A jelenlegi tudásunkkal még mindig csak lassítani tudjuk az öregedést, és mivel ez sok embert foglalkoztat, ezért a kutatások is folyamatosak a témában, így újabbnál újabb, akár vad felfedezéseket is hallunk. Szerencsére a tudatos emberek, főként a nők leginkább azt szeretnék, hogy egyfajta olyan minőségi öregedést éljenek meg, hogy a koruknak megfelelő szép külsővel elégedettek legyenek és jól érezzék magukat a bőrükben. A holisztikus arcfiatalítás is ezt célozza modern, új módszereivel.
Címkék: arcápolás arctisztítás beauty bőrápolás szabály

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...