„Erre senki nem tud felkészíteni: abortusz a karanténban”

„Egyedül ültem a váróteremben szájmaszkkal az arcomon.”

„Erre senki nem tud felkészíteni: abortusz a karanténban”

„Egyik nap még felszabadultan táncoltam egy buliban, két nappal később pedig a nőgyógyászomnál ülve rettegtem” – írtja Courtney Thompson, aki a Whimn magazin hasábjain mesélte el megrázó történetét.

Courtney most, a koronavírus-járvány kellős közepén tudta meg, hogy véletlenül teherbe esett. Mikor elmondta barátnőinek, ők rögtön együtt éreztek vele és biztosították arról, hogy végig mellette lesznek, és elkísérik az abortuszhoz szükséges vizsgálatokra. Az ígéretüket végül nem tudták betartani, a járvány miatt ugyanis Courtney-nak házi karanténba kellett vonulnia és a vizsgálatokon is csak egyedül jelenhetett meg.

„Egyedül ültem a váróteremben szájmaszkkal az arcomon. Az utolsó konzultációmra ráadásul a személyes találkozó helyett telefonon kerülhetett csak sor. Ne értsetek félre, természetesen maga az abortusz volt a folyamat legnehezebb része, de a koronavírus miatti bizonytalanság, az egyedüllét egyszerűen felemésztett.”

A szociális távolságtartás miatt Courtney nem találkozhatott a barátaival vagy a családjával. Az összetört lányban a szerettei csak telefonon és videócseten keresztül tudták tartani a lelket. Az utolsó előtti konzultáción aztán az is kiderült, hogy lehet, hogy a lánynak méhen kívüli terhessége van, ami miatt veszélyesebb lehet a beavatkozás. Courtney-nak el kellett döntenie, hogy várni akar-e még egy hetet, hogy utána újabb vizsgálatokat végezhessenek el, vagy mindenképpen most akar átesni az abortuszon, kockáztatva azt, hogy a méhen kívüli terhesség miatt komplikációk lépjenek fel.

„Elsírtam magam, mikor meghallottam, hogy még egy hetet így ki kellene bírnom, de aztán belegondoltam. Komplikációk ebben a járványhelyzetben? El fognak tudni egyáltalán rendesen látni? Nehéz volt, de végül a kivárás mellett döntöttem.”

Mint kiderült, ebben az egy hétben Courtney-nak azértis izgulnia kellett, hogy nehogy az ország a koronavírus idejére felfüggessze az abortuszok elvégzését. Végül szerencséje volt, abban az államban, ahol ő él, továbbra is elvégezték a beavatkozást.

„Az abortuszom napján videótelefonáltam az anyukámmal, a barátnőimmel. Nagyon féltem, és fájt, hogy mindezen egyedül kell keresztülmennem. Életem egyik legnehezebb időszaka volt ez, de túl vagyok rajta, és úgy érzem, ezáltal erősebb is lettem.”

Még több

Egészség