Ezek a koronavírus legújabb tünetei

Hívj orvost, ha tapasztalod magadon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezek a koronavírus legújabb tünetei

Nem egyszerű megkülönböztetni az influenza, a nátha és a koronavírus tüneteit egymásról, főleg, hogy az utóbbi különböző panaszokkal jelentkezik egyes betegeknél. De azért van néhány tipikus tünet, amiket, ha észlelsz magadon, azonnal fordulj a dokidhoz.

A fertőzés megjelenésével egyidejűleg megállapították, hogy a száraz köhögés, a láz és a légszomj utalhat a vírusra, sőt egy hónappal ezelőtt azt is bejelentették, hogy az ízérzékelés és a szaglás elvesztése is intő jel lehet. Utóbbira azért is érdemes odafigyelni, mert az olasz orvosok szerint ez más panaszok nélkül is felléphet. Sőt, a CNBC kutatása szerint ez lehet a legárulkodóbb tünet, ugyanis a felmérésükből kiderült, hogy a betegek 59%-a tapasztalta magán.

Az egyik legújabb tünet pedig egészen furcsának tűnhet, hiszen eddig főleg légzőszervi panaszokról szóltak a hírek. A bőrgyógyászok vizsgálatai alapján azonban úgy tűnik, felírhatjuk a gyanús panaszok listájára a kézen és lábfejen kialakuló sebesedéseket, elváltozásokat. És ez még nem minden! A CNN beszámolója szerint a stroke tüneteire is oda kell figyelni, mert az új koronavírus a 30-as, 40-es éveiben járó felnőtteknél agyi érkatasztrófát is okozhat. Ide tartozik a beszédzavar, a végtaggyengeség és az arc félrehúzódása.

Mit tegyél, ha tüneteket észlelsz?

Hívd valamelyik zöld telefonszámot: 06 80 277 455 vagy 06 80 277 456

Vagy írj e-mailt: koronavirus@bm.gov.hu

Címkék: egészség életmód járvány karantén koronavírus koronavírus tünetek maradj otthon önkéntes karantén tünetek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...