2020.06.25.@ 11.06

Így hat a szervezetedre, ha minden este iszol alkoholt

Mi számít túl soknak?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így hat a szervezetedre, ha minden este iszol alkoholt

Általában azt mondják, hogy napi egy pohár bor nemhogy ártana, hanem még jót is tesz az embernek. De tedd a szívedre a kezed, azért az elmúlt néhány, bezárva töltött hónapban előfordult, hogy egy kicsit több csúszott le ennél?

Az angol Cosmo utánajárt, mi számít soknak, és milyen mennyiség az, amit egészséges keretek között mozog. „Az általános javaslat az, hogy egy héten kevesebb, mint 14 egységnyi alkoholt fogyasszunk, amit egységesen kell elosztani a napok között úgy, hogy legalább 3 alkohol nélküli nap is legyen egy héten”– magyarázta a megkérdezett szakértő, Dr. William Alazawi.

Egy egység viszont nem egyenlő egy pohár itallal. Ha magasabb az adott választásod alkoholtartalma (ez már akár egy cider vagy egy testesebb bor is lehet), akkor az több egységnek számít. És nemcsak azzal ártasz a szervezetednek, ha egy buliban egyben letolsz sok-sok kör felest, hanem azzal is, ha nem hagysz pihenőnapot magadnak egy hét alatt.

De a mindennapos, túltolt iszogatásnak nemcsak kvázi láthatatlan jelei lesznek. Szemmel látható változásokat is tapasztalhatsz magadon. „Az alkoholos italokban található kalóriák (amik gyakran sok cukrot is tartalmaznak) tovább ronthat a máj állapotán, ami hízáshoz vezethet– figyelmeztet a szakember. Ez azért is alakulhat ki, mert a mindennapi ivástól fáradtabb leszel, hiszen az alkoholtól rosszabbul alszol, kevesebb vizet iszol és mozogni sincs kedved.

Címkék: alkohol alkoholfogyasztás body bőr cider egészség hatások ivás koktél mindennapos ivás test túl sok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Ezeken a ruhákon tovább életben marad a koronavírus

Ezeken a ruhákon tovább életben marad a koronavírus

Vannak textíliák, amikhez jobban ragaszkodik.

Felkerültünk a legkevésbé egészséges országok térképére

Nem túl hízelgő statisztika készült rólunk...

5 egészséges ital, ha ráerősítenél az immunrendszeredre

Nemcsak egészségesek és finomak, még szuper jól is néznek ki!