Az 1 másodperces trükk, amivel kiderítheted, hatásos-e a maszkod

Csak egy gyertyára lesz szükséged.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az 1 másodperces trükk, amivel kiderítheted, hatásos-e a maszkod

Magyarországon még mindig kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban. Viszont egyáltalán nem mindegy, milyen maszkot viselsz, hiszen könnyen megfertőződhetsz – vagy épp megfertőzhetsz másokat, ha az nem elég hatásos. A piacon rengeteg maszk megjelent, sokan pedig saját kezűleg kezdték el gyártani őket. De vajon honnan lehet tudni, hogy elegendő védelmet nyújt-e?

Egy amerikai orvos, Dr. Natasha Mubeen Chida most elárulta azt az egyszerű trükköt a WBEZ Chicago nevű lapnak, amivel választ kapsz a kérdésre: „Egy nagyon könnyű teszttel kiderítheted: vedd fel a maszkod és próbálj elfújni egy gyertyát. Ha nem tudod megtenni, az azt jelenti, hogy a maszkod elég jó munkát végez, nehezen engedi ki a levegőt.”

„A cél nem csupán az, hogy megvédd magad, hanem az is, hogy másokat ne veszélyeztess magad körül. Ezek a maszkok megakadályozzák, hogy átadd a betegséget” – mondta Natasha, majd hozzátette, hogy szerinte az egyszerű sebészeti maszkon keresztül képes lehetsz arra, hogy elfújd a gyertyád, de ez ebben az esetben sem jelenti azt, hogy hatástalan lenne a maszkod, csupán érdemes a távolságot is tartani másoktól. „És ne feledd, hogy a szemek védelme is fontos. Mindig azt mondom az embereknek, hogy viseljenek szemüveget, ha még nagyobb biztonságban akarják magukat tudni” – mondta.

Címkék: arcmaszk fertőzés hatásos hatásosság koronavírus koronavírus-járvány maszk maszkviselés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...