Ezért tisztítsd meg a telódat minden alkalommal, ahogy hazaérsz

Nagyon jól jönnek a fertőtlenítő kendők!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért tisztítsd meg a telódat minden alkalommal, ahogy hazaérsz

Sok mindent nem tudunk még a COVID-19-ről, de a kutatók nap, mint nap azon vannak, hogy ez megváltozzon. Egy új vizsgálat például arra volt kíváncsi, hogy milyen sokáig él meg a koronavírus az egyes tárgyak felületén, és olyan eredményre jutott, amiről mindenképp tudnod kell!

Az ausztrál CSIRO nemzetközi tudományos ügynökség szerint a korona 4 hétig, azaz majdnem egy hónapig képes életben maradni a telefon képernyőjén és a papírpénzen. A szakértők mesterséges emberi nyákba helyezett vírusrészecskéket hagytak különböző felületeken száradni. Megvizsgálták, meddig marad fertőző a vírus, és arra jutottak, hogy szobahőmérsékleten, vagyis nagyjából 20 fokon rendkívül szívósan viselkedik, 28 napig él meg. Ez az üvegfelületekre volt jellemző, a porózus anyagokon, például ruhákon sokkal hamarabb elpusztul.

Hasonló kutatásokat egyébként már influenzavírussal is elvégeztek, ami ad egyfajta összehasonlítási alapot. Akkoriban kiderült, hogy ez 17 napig tud életben maradni, tehát a korona sokkal szívósabb. Azért azt fontos kiemelni, hogy a fenti kutatást sötétben végezték el, a közvetlen napfény képes gyorsabban végezni a vírussal. Ettől függetlenül itt az ideje újabb fertőtlenítő kendőket beszerezned, és minden hazatérés után azonnal letörölnöd a telódat.

Címkék: covid-19 életben marad fertőtlenítés korona koronavírus kutatás mobiltelefon telefon vírus vizsgálat

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Katalin hercegné és Vilmos herceg aggódnak Meghan és Harry herceg tettei miatt

Katalin hercegné és Vilmos herceg aggódnak Meghan és Harry herceg tettei miatt

Konkrétan a Time címlap volt most az, aminek kapcsán kiderült, hogy Katalin és Vilmos eléggé idegesek a jövőt illetően.

Tóth Verának gyerekkori álma vált valóra

Az énekesnővel madarat lehetne fogatni, mert olyan felkérést kapott, amiről már kislány kora óta álmodott.

Hitted volna, hogy Chris Evans ebben is remekel?

Jó, azt eddig is tudtuk, hogy igazi multitalentum, de itt az újabb bizonyíték, hogy Amerika kapitány előtt nincs lehetetlen.

3 csillagjegy, akinek óriási sikert tartogat a hét

Míg egyeseknek inkább szakmai téren, másoknak a magánéletben hoz sikereket ez a hét. Nézd meg, hogy téged melyik része érint!

Óriási kártérítést kap Károly herceg egykori szeretője

A hírek szerint a dadus komoly összeget tehet zsebre, miután az ő nevével éltek vissza a hírhedt Diana-interjúban.

Megőrül a net 63 éves Sharon Stone fürdőruhás képéért

Ezt a képet elnézve tutira nem mondanád meg, hogy egy 63 éves nő szerepel rajta. Pedig bizony, Sharon Stone már ennyi idős és még mindig bomba formában van.

Fluor Tomi tisztázta a szerelmi életét érintő pletykákat

A zenész maga árulta el, hogy nagyon vágyik már arra, hogy megállapodjon, de nem lesz könnyű annak a lánynak, aki elrabolja a szívét.

Csúnyán beszóltak Tóth Gabinak

A tegnapi Sztárban sztár leszek érdekes pillanatot tartogatott, az egyik versenyző konkrétan leszólta az énekesnő szakmai tudását.