2020.10.13.@ 05.10

Ezért tisztítsd meg a telódat minden alkalommal, ahogy hazaérsz

Nagyon jól jönnek a fertőtlenítő kendők!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezért tisztítsd meg a telódat minden alkalommal, ahogy hazaérsz

Sok mindent nem tudunk még a COVID-19-ről, de a kutatók nap, mint nap azon vannak, hogy ez megváltozzon. Egy új vizsgálat például arra volt kíváncsi, hogy milyen sokáig él meg a koronavírus az egyes tárgyak felületén, és olyan eredményre jutott, amiről mindenképp tudnod kell!

Az ausztrál CSIRO nemzetközi tudományos ügynökség szerint a korona 4 hétig, azaz majdnem egy hónapig képes életben maradni a telefon képernyőjén és a papírpénzen. A szakértők mesterséges emberi nyákba helyezett vírusrészecskéket hagytak különböző felületeken száradni. Megvizsgálták, meddig marad fertőző a vírus, és arra jutottak, hogy szobahőmérsékleten, vagyis nagyjából 20 fokon rendkívül szívósan viselkedik, 28 napig él meg. Ez az üvegfelületekre volt jellemző, a porózus anyagokon, például ruhákon sokkal hamarabb elpusztul.

Hasonló kutatásokat egyébként már influenzavírussal is elvégeztek, ami ad egyfajta összehasonlítási alapot. Akkoriban kiderült, hogy ez 17 napig tud életben maradni, tehát a korona sokkal szívósabb. Azért azt fontos kiemelni, hogy a fenti kutatást sötétben végezték el, a közvetlen napfény képes gyorsabban végezni a vírussal. Ettől függetlenül itt az ideje újabb fertőtlenítő kendőket beszerezned, és minden hazatérés után azonnal letörölnöd a telódat.

Címkék: covid-19 életben marad fertőtlenítés korona koronavírus kutatás mobiltelefon telefon vírus vizsgálat

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Aki fogyni akar, annak ennie kell!  7 tipp a jó közérzethez (x)

Aki fogyni akar, annak ennie kell! 7 tipp a jó közérzethez (x)

Aki fogyni akar, annak ennie kell – túl szép, hogy igaz legyen? Nem! Az állandó éhezés nem működik. Ha sikeresen szeretnénk fogyni, különösen fontos,