Ilyen védelmet nyújt az új vakcina

Erre a hírre várunk március óta!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ilyen védelmet nyújt az új vakcina

A tudósok, akik a COVID-19 megjelenése óta azon dolgoznak, hogy ellenszert fejlesszenek ki, végre beszámoltak az első sikerekről. A Pfizer és a BioNTech gyógyszergyártó cégek közleménye szerint „ez egy jó nap a tudomány és az emberiség számára”, ugyanis sikerült egy 90%-ban hatásos oltóanyagot megalkotniuk az új típusú koronavírus ellen. Az első kutatások szerint nincs mellékhatása a szernek, amit 43 500 emberen teszteltek le 6 különböző országban.

Persze nem ők az egyetlenek, akik minden erejükkel azon dolgoznak, hogy vakcinát fejlesszenek ki, de ők az elsők, akik a tesztelés utolsó fázisának sikereiről számoltak be. A vakcina a vírus genetikai kódjának egy részét juttatja a szervezetbe, amivel az immunrendszer megküzd. Sokan remélik, hogy ezzel véget érhetnek a jelenlegi korlátozások, a két cég is azon dolgozik, hogy november végéig sürgősségi jóváhagyást kapjon az oltóanyag terjesztésére.

A Pfizer 50 millió adagot tervez eljuttatni még idén a világ különböző országaiba, és 1,3 milliárdot a következő évben. Egy dologra azonban mindenkinek oda kell majd figyelnie, a vakcinát mínusz 80 Celsius-fok alatti hőmérsékleten szabad csak tárolni. „Jelentős lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy meghozzuk azt az áttörést az emberek számára világszerte, ami segít véget vetni a globális egészségügyi válságnak” – mondta Dr. Albert Bourla, a Pfizer elnöke, míg Ugur Sahir professzor, a BioNTech alapítója hozzátette, hogy az eredmények mérföldkőnet számítanak. Hajrá, várjuk a fejleményeket!

Címkék: biontech covid-19 ellenszer ennyire hatásos a vakcina korona koronavírus oltóanyag pfizer vakcina védelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

7 celeb, akiről nem tudtad, hogy súlyos függőséggel küzd

7 celeb, akiről nem tudtad, hogy súlyos függőséggel küzd

Meg fogsz lepődni, milyen furcsa és őrült függősége van egy-egy celebnek!