Hogyan válassz tökéletes matracot a pároddal? (x)

A legmegfelelőbb matrac megtalálása sajnos csak első gondolatra lesz könnyű feladat. Elmegyünk valamelyik matracboltba, veszünk két darab 90x200cm méretű matracot, kisebb franciaágy esetén egyben a 160x200cm méretet, nagyobb hálószobába a 180×200 méretet, hazavisszük és egy kellemes üveg vörösbor mellett némi péntek esti romantikával összefűzve birtokba is vesszük. Ennyi. Vagy még sem?

2020.11.27. 00:11
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogyan válassz tökéletes matracot a pároddal? (x)

Megnyitva néhány matracokkal foglalkozó internetes oldalt, elolvasva jó néhány matracokkal és az alvás fontosságával foglalkozó szakmai blog oldalt, átlapozva jó néhány fórum jónéhány oldalát sajnos azt fogjuk tapasztalni, hogy minél többet olvasunk, minél több információt sikerül begyűjtenünk matracos témakörben, annál nagyobb lesz a zavar a térben, annál tanácstalanabbá válunk és szép lassan kezdünk is elveszni a hangzatos lózungok, a mesterien kitalált terméknevek és a legkülönbözőbben nyakatekert marketing megfogalmazások között.

Mi lehet akkor a megoldás, ha a napjainkban minden szempontból támpontot nyújtó internet világa sem ad megfelelően választ kérdésünkre, ha a egyszerre számtalan olyan terméket is találunk, amit el tudnánk képzelni álmaink fekhelyeként? Hogyan tovább, amikor már minden ismerősünket, kollégánkat, barátunkat végig faggattuk, hogy nekik milyen matracuk van otthon és ők az hol és hogyan vásárolták? Merre induljunk el, amikor már úgy gondolnánk, hogy minden is elolvastunk a matracokról és lassan már a mindent tudás olyan szintjén állunk, mint egy-két nevesebb szakértő és mégsem tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelő ágybetétet.

Lehet, hogy bennünk van a hiba? Lehet, hogy túl magasra tesszük a mércét és nem is létezik olyan matrac, ami nekünk megfelelő lenne vagy ha i létezik is, az olyan árkategóriában van, ami jelenlegi anyagi helyzetünkben kényelmesen, a családi kassza megerőltetése nélkül elérhető lenne?

Az internet világa

Szóval hogy is van ez. Az irány eddig is jó volt, valóban bizonyos információ gyűjtésen és egyéb fejlődéstörténeten mindenkinek át kell esnie ahhoz, hogy a matracválasztás jól sikerüljön. Az internet valóban egy csodálatos dolog és mint minden termékvásárlás elő-információ gyűjtésében ebben az esetben is nagyszerű szolgálatot fog tenni nekünk, ha betartunk egy-két fontos intelmet. Egy-két olyan szakmai blogtól eltekintve, amik már hosszú évek óta nyújtanak információt, a blogok íróinak keze is sokszor maguk felé hajlik, így az újonnan létrejött blogokon többnyire a cikkek a kulcsszavak miatt íródnak és több száz olyan cikk gyűjteményével találkozunk, amiknek se fülük, se farkuk nincsen. Az egyes oldalak tanácsai, az egyes termékek alatt található leírások ugyan valamelyest segítenek majd minket, de nem fognak olyan mértékben fix támpontot nyújtani, hogy önállóan ki tudjuk választani a nekünk megfelelő alapanyagú, összetételű, keménységű és kialakítású matracot.

A nagyáruházak

Napjainkban  jellemzően három lehetőség közül választhatunk, amennyiben álmaink fekhelyét keressük. Az egyik ilyen az előbb már röviden bemutatott internetes vásárlás. A másik két lehetőség majd a személyes vásárlás lesz és itt majd érdemes lesz egy-két gondolatra megállni, kicsit jobban megvilágítani a következő két lehetőség előnyeit-hátrányait. Az egyik lehetőségünk valamelyik nagyáruház matracrészlege. Bármilyen meglepő az utóbbi 10 évben a matrac szakkereskedések nagyon nagyot fejlődtek. Az átlagos matrac szaküzletek alapterületei megkétszereződtek, megháromszorozódtak, így általános tapasztalat lehet, hogy amennyiben hatalmas, aktuális és szakmailag megfelelően több alapanyag- és árkategóriát átfogó választékból szeretnénk választani, akkor a nagyáruházak kínálata kevesebb termék típussal, szűkebb választékkal kecsegtet.

A szakkereskedések

Fentebb már említettük, hogy a matrac szakkereskedések egyik előnye a széles márka és típusválasztékban rejlik és abban, hogy a termékválaszték gyorsabban igazodik az aktuális igényekhez, trendekhez, árszintekhez. A matrac szakkereskedések másik nagy előnye, hogy -nem minden esetben ugyan- mix márkaválasztékot kínálnak, ami ebben az esetben azt jelenti, hogy nem egy vagy két márka egyes típusait forgalmazzák, hanem több gyártó, több matracmárka szélesebb termékválasztékával találkozhatunk feltételezhetően elfogulatlanabb kiszolgálás mellett. És persze a kiszolgálás. Cikkünk elején már említettük a mindannyiunk által jól ismert tanácstalanságot, kétségbeesést, döntésképtelenséget. Az erre specializálódott matrac és ágykeret szakkereskedések esetében sok esetben nagyobb számú szakmailag tökéletesen felkészült tanácsadó kollégával találkozunk, így megfelelő időt tudnak számunkra szakítani a matracok próbálgatására úgy, hogy közben folyamatosan hozzáértő szakmai tanácsokkal, az egyes termékek részleteinek bemutatásával, az esetlegesen felmerülő problémák megoldásával folyamatosan kíséretet kapunk a matracválasztás rögös útján.

https://www.matracvasarlas.hu/

90×200 matrac

160×200 matrac

Címkék: matrac

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...