6 tipp, hogy megúszd az influenzát

Ezeket a tanácsokat a jelenlegi helyzetben pláne érdemes megfogadni. Olvasd el, hogyan védheted meg magad és szeretteid!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 tipp, hogy megúszd az influenzát

Kilincs-para

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kézmosással még nem feltétlenül oldottuk meg a fertőtlenítést, hiszen az otthonunk tele van olyan felületekkel, amiket minden családtag és vendég rendszeresen megérint. Néha ráadásul piszkos kézzel! Ilyen terület például a kilincs, egyes használati tárgyak a fürdőszobában és a konyhában, de a konyhapultot is érdemes minél gyakrabban áttörölni. Ez fontos, hiszen a kórokozók akár 24 órán át is életben maradnak ezeken a felületeken.

Ápolj kesztyűben!

Lehet, hogy egy picit életidegennek tűnik, de hidd el, nagyon sokat tehetsz a további fertőződések elkerüléséért azzal, ha gumikesztyűt húzol beteg családtagod ápolásához. Puszta kézzel soha ne fogd meg a bögréjét vagy az evőeszközeit, a párnáját is inkább a kesztyűben igazítsd meg. Ez kis áldozat, de nagyon sokat ér!

Zsepi OFF

Megvan az a szitu, amikor nátha szezonban nonstop használt zsepikkel találkozol a lakás minden pontján? Ami ráadásul nem csak a tiéd, de a pasidé, a tesódé, vagy a szüleidé. Vezessétek be a családban a zsepi-szabályt, aminek két nagyon egyszerű része van: a papírzsepi egyszer használatos, és ahelyett, hogy rakományként felhalmoznátok őket, dobjátok ki a szemétbe – de szigorúan csak a sajátotokat!

Melegben jobb?

Tüsszög, köhög egy munkatárs vagy családtag? Sajnos van egy rossz hírünk: az ablakok kinyitásával, a gyakori szellőztetéssel nem sokat tehetsz a megelőzésért. A vírus ugyanis már a levegőben van és nagyon nehéz tőle megszabadulni. Ráadásul az influenzavírusnak kimondottan kedvez a hideg, szóval a meleg levegőben kevesebb ideig bírja.

Tartsd külön a fogkefédet!

Ha eddig közös tartóban volt a fogkeféd a pasiddal vagy a lakótársaddal, gyorsan vedd el onnan és tedd át olyan helyre, ahol csak te éred el. Így kivédheted, hogy akaratlanul is, de a másik fogkefe esetleg influenzás gazdája megfertőzzön téged.

Illatban az erő?

Imádsz párologtatni ebben a borús, hűvös időben? Nem csak a kedved lesz jobb, ha beizzítod a kedvenc diffúzorodat, de az egészségedet is bebiztosíthatod, ha kifejezetten vírusölő, térfertőtlenítő hatású verzióra szavazol – a citromhéjból készült például pont ilyen. Persze csakis akkor hatásos a trükk, ha 100% tisztaságú olajban gondolkodsz, az olcsó, gagyi koppintások ugyanis csak irritálják a nyálkahártyádat.

Címkék: betegség egészség fertőzés influenza járvány megelőzés tanácsok tippek vírus

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...