Lehet, hogy már rég túl vagy a víruson, de észre sem vetted?

Segítünk eldönteni!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lehet, hogy már rég túl vagy a víruson, de észre sem vetted?

Hiába hagytuk magunk mögött 2020-at, a koronavírustól csak nem tudunk megszabadulni. A szigorú szabályozások továbbra is velünk maradtak, és mostanra gyakorlatilag mindenkinek lett legalább egy olyan ismerőse, vagy családtagja, aki átesett a betegségen. Sőt, simán benne van a pakliban, hogy valójában már te magad is elkaptad a vírust, csak az enyhe, vagy nem éppen tipikus tünetek miatt egész egyszerűen észre sem vetted.

Fotó: Profimedia – Red Dot

A COVID-19 legjellemzőbb tüneteit – mint a láz és száraz köhögés – már biztosan te is jól ismered, de könnyen előfordulhat, hogy valaki úgy kapja el a fertőzést, hogy egyáltalán nem jelentkeznek nála ezek a panaszok. Bizony, a koronavírusnak lehetnek olyan nem tipikus tünetei is, amikről elsőre valószínűleg eszedbe sem jutna ez a betegség.  Mutatjuk, mik ezek!

  • Folyamatos fáradtság: A COVID-19-en átesettek 63 százaléka számolt be arról, hogy a fertőzés során nagyon erős fáradtság lett úrrá rajtuk. Tehát az is a betegség tünete lehet, ha napokig vagy hetekig teljesen erőtlennek érzed magad.
  • Torokfájás: A torokfájást persze egy sima megfázás is okozhatja, de a statisztikák szerint ez a tünet a COVID-betegek 52,9% százalékánál ugyanúgy fennállt.
  • Hányás és/vagy hasmenés: Nem hangzik túl jól, de akár egy semmiből jött gyomorprobléma is jelezheti a betegséget.
  • További tünetek lehetnek még: a szagok vagy ízek érzékelésének elvesztése, légszomj, köhögés.

Sajnos még akkor sem lehetsz teljes biztonságban, ha korábban már átestél a betegségen. Tanulmányok ugyanis kimutatták, hogy igenis el lehet egymás után akár kétszer is kapni a COVID-ot. Ez pedig azt jelenti, hogy hiába estél már át a fertőzésen, továbbra is fontos, hogy betartsd az előírt higiéniai szabályokat.

Címkék: covid-19 korona koronavírus koronavírus tünetek túl vagy a koronán tünetek vírus

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást...