2021.01.15.@ 13.01

Ennyi ideig vagy immunis a koronavírus ellen, miután egyszer elkaptad

A kutatók folyamatosan dolgoznak, hogy választ kapjunk a kérdéseinkre.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ennyi ideig vagy immunis a koronavírus ellen, miután egyszer elkaptad

A COVID-19 eléggé kiszámíthatatlan vírus: egyeseknél tüneteket sem okoz, míg másokat akár hónapokra is legyengít. Bármelyikről is legyen szó, mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mennyi ideig tart az immunitás ellene, miután egyszer már elkapta. A Siren kutatócsoportja úgy gondolja, hogy megtalálta a választ a kérdésre, szerintük minimum 5 hónapig – írja a brit Cosmopolitan.

A kutatók úgy gondolják, arra nincs garancia, hogy nem történhet újrafertőződés, ugyanis az antitestek csak 83%-os védettséget nyújtanak. A szakemberek viszont csak kevés olyan esetről tudnak, hogy valaki újra elkapta volna a vírust. Susan Hopkins professzor, a kutatás vezetője arra is figyelmeztet mindenkit, hogy ha valaki immunissá válik, az nem jelenti azt, hogy ne lehetne hordozója a vírusnak és ne fertőzhetne meg vele másokat. Vagyis még mindig iszonyat fontos a maszkviselés, a távolság betartása és a kézmosás.

„A mai napig ez a tanulmány adta a legtisztább képet az antitestek COVID-19 elleni védelméről, viszont nem szabad félreérteni az eredményeket. Amit tudunk, hogy azok nagy része, akik elkapták a vírust és antitestet termelt a szervezetük, védve vannak az újrafertőzöttség ellen, de ez nem lehetünk biztosak abban, hogy ez meddig tart… Most még fontosabb, hogy otthon maradjunk és megőrizzük az egészségünket” – mondta az ES-nek.

A kutatócsoport a későbbiekben azt is vizsgálni fogja, milyen hatást gyakorol a vakcina az emberi szervezetre az idő előre haladtával.

Címkék: antitest covid-19 fertőzés korona koronavírus újrafertőzöttség védettség

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Ezeken a ruhákon tovább életben marad a koronavírus

Vannak textíliák, amikhez jobban ragaszkodik.

Felkerültünk a legkevésbé egészséges országok térképére

Nem túl hízelgő statisztika készült rólunk...

5 egészséges ital, ha ráerősítenél az immunrendszeredre

Nemcsak egészségesek és finomak, még szuper jól is néznek ki!