Felkerültünk a legkevésbé egészséges országok térképére

Nem túl hízelgő statisztika készült rólunk…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Felkerültünk a legkevésbé egészséges országok térképére

Az ausztrál Compare The Market nevű oldal nemrégiben készített egy felmérést, amiben megnézték, a világon mely országok a legegészségesebbek, és hol kellene jobban odafigyelniük magukra az embereknek. Magyarország sajnos az utóbbi kategória top 10-es listájába került bele.

A statisztika készítői olyan szempontokat vettek figyelembe, mint a várható élettartam (Magyarországon: 76,2 év), a dohányzás előfordulása (a magyarok 30,6%-a dohányzik) és alkoholfogyasztás mértéke (személyenként 10,7 liter tiszta alkoholt adnak el itthon átlagosan), a felnőtt elhízás (26,4%) és a beoltott személyek aránya (99%, ami nagyon jónak számít, konkrétan ebben a kategóriában világelsők vagyunk!). A számaink alapján összesen 53,71 pontot kaptunk, ami miatt mi sajnos a hatodik legegészségtelenebb ország lettünk.

De még így is jobban teljesítettünk, mint Dél-Afrika, akik „megnyerték” a legkevésbé egészséges ország címet. A világ legegészségesebb nemzete pedig Japán lett: náluk a legmagasabb a várható élettartam (84,2 év), a legalacsonyabb az elhízottak száma (4,3%), kevesen fogyasztanak alkoholt (7,2%) és viszonylag sokan vannak beoltva, bár ebben nem sikerült legyőzniük minket a maguk 94,5%-ával.

És bár ezek az adatok ránk nézve nagyon szomorúak, nem kell, hogy ezek a számok határozzák meg az életed! Hiszen saját magad felett van hatalmad és változtathatsz a rossz szokásaidon: ha egy picit is jobban odafigyelsz az egészséges táplálkozásra, hogy mennyit pihensz, hogyan kezeled a stresszt, máris sokat javíthatsz az életminőségeden. Ha pedig mindenki követné a példád, előbb-utóbb a legegészségesebb országok toplistájában találnánk magunkat.

Címkék: egészség egészséges életmód felmérés legkevésbé egészséges magyarország statisztika

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Ilyen tüneteket okoz pontosan a delta variáns

Ilyen tüneteket okoz pontosan a delta variáns

A negyedik hullám előszobájában toporgunk, úgyhogy mindenképp csekkold, milyen tünetekkel jár együtt a delta variáns.