Ez a 4 tünet is jelezhet koronavírus-fertőzést

Mutatjuk, mire kell figyelned!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a 4 tünet is jelezhet koronavírus-fertőzést

Lassan egy éve, hogy a koronavírus az életünk része lett, és teljesen felforgatta a mindennapjainkat. A szigorú szabályozások még mindig velünk vannak, és mostanra már biztosan neked is van legalább egy olyan ismerősöd, aki átesett a fertőzésen – sőt, lehet, hogy valójában már te magad is elkaptad a vírust.

De hiába telt már el ennyi idő a járvány kitörése óta, a kutatók a mai napig rendszeresen rábukkannak újabb és újabb fontos információkra a betegséggel kapcsolatban. Azt már eddig is tudtuk, hogy a Covid tipikus tünete a köhögés, a láz, valamint az ízérzékelés- és szaglás elvesztése. Most azonban egy új brit tanulmány azt állapította meg, hogy a fertőzésnek négy másik nagyon jellegzetes tünete is lehet.

Az Imperial College London csapata tesztek és kérdőívek segítségével vizsgált meg nagyjából egymillió embert még tavaly június és idén január között. A kutatásuk eredménye pedig az lett, hogy a jól ismert klasszikus panaszok mellett a hidegrázás, az étvágytalanság, valamint a fej- és az izomfájdalom is nagyon gyakori Covid-tünetnek számít. A felmérésükből az is kiderült, hogy míg a fejfájás főként az 5-17 éves betegeknél jelentkezett, addig az étvágytalanság a 18 évesnél idősebbeknél volt gyakori, az izomfájdalom pedig a 18-54 éves csoportot érintette leginkább. A negyedik tünet, a hidegrázás univerzálisnak számít, az ugyanis minden korosztályra jellemző volt.

Érdekesség, hogy a kutatócsapat azt is megállapította, hogy a vizsgált személyek 60 százalékának a tesztelés előtti héten semmilyen tünete nem volt. A panaszmentes, észrevétlen fertőzés esélye tehát továbbra is fennáll, éppen ezért fontos odafigyelnünk egymásra és persze magunkra is.

Címkék: betegség covid-19 egészség étvágytalanság fejfájás hidegrázás izomfájdalom koronavírus panaszok tünetek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség

Ilyen tüneteket okoz pontosan a delta variáns

Ilyen tüneteket okoz pontosan a delta variáns

A negyedik hullám előszobájában toporgunk, úgyhogy mindenképp csekkold, milyen tünetekkel jár együtt a delta variáns.