Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Szerencsére könnyen megúsztad a koronavírust és antitestekkel „gazdagodva” már rég átestél rajta? Lehet, hogy attól még neked is meg kéne fontolnod az oltást…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Akkor is érdemes beoltatnod magad, ha már átestél a koronavíruson?

Ha már elkaptad a koronavírust és túl is vagy rajta, akkor tuti, hogy könnyűszívvel váltod ki a védettségi igazolványod, hiszen már tele van antitesttel az immunrendszered, ami elvileg megvéd egy újabb fertőzéstől. Csakhogy lehetséges, hogy neked is érdemes lenne megfontolnod a vakcina lehetőségét.

Az EgészségKalauz egy dán kutatásra hivatkozva ugyanis most elárulta, hogy ugyan a betegségen túlesettek valóban védettek az újrafertőződéssel szemben  – egészen konkrétan 80%-os hatékonyságú védőoltásként működik, ám csak 65 éves korig, afölött ez a szám 47 %-ra csökken –, de a vizsgálat kimutatta, hogy ennek ellenére nem elvetendő ötlet beoltatni magad.

Oké, ez főleg az idősekre érvényes, miután a náluk akár 53% is lehet a megbetegedés esélye, ami viszont oltással akár 5-20%-ra is csökkenthető, de a szakértők azt tanácsolják, hogy azt a 80%-os védettséget is érdemes megtámogatni a vakcinával. Főleg, mert fenn áll a veszélye annak, hogy a természetes védelem a koronavírus-mutánsokkal szemben nem hatékony.

Brit kutatások szerint egyébként a fertőzés során szerzett antitestekkel az immunitás akár 5-6 hónapig is tarthat, ami nem rossz szám, ha nemrég estél át a betegségen. De ha te már 1 éve kaptad el a Covidot, nagy rá az esély, hogy a szervezeted védekezőképessége már nem az igazi, így neked is szükséged lenne az oltásra.

Forrás: EgészségKalauz.hu

Még több infót olvashatsz a koronavírusról itt:

Holisztikus arcfiatalítás – kell nekem? (x)

A jelenlegi tudásunkkal még mindig csak lassítani tudjuk az öregedést, és mivel ez sok embert foglalkoztat, ezért a kutatások is folyamatosak a témában, így újabbnál újabb, akár vad felfedezéseket is hallunk. Szerencsére a tudatos emberek, főként a nők leginkább azt szeretnék, hogy egyfajta olyan minőségi öregedést éljenek meg, hogy a koruknak megfelelő szép külsővel elégedettek legyenek és jól érezzék magukat a bőrükben. A holisztikus arcfiatalítás is ezt célozza modern, új módszereivel.
Címkék: antitest covid-19 egészség immunrendszer koronavírus koronavírus elleni vakcina koronavírus elleni védőoltás oltás vakcina

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Egészség