2015.06.29.@ 11.06

Mutasd meg az esküvőd: indián ‘Igen’

A hagyományos stílus helyett legszívesebben indián hercegnőként mondanád ki a boldogító igent? Nézz bele egy olvasónk, Barbara gyönyörű esküvői albumába, és lesd el a legjobb tippjeit!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvőd: indián ‘Igen’

Hányan voltatok az esküvőn és hol tartottátok?

Az esküvői ceremónia Szombathelyen a Kámoni Arborétumban volt, a pontos helyszínt mi választhattuk ki a kertenbelül. Nagyon készségesek és segítőkészek voltak az ott dolgozók, körbevezettek és amikor megláttam a hatalmas, több száz éves mamutfenyőt, azonnal tudtam, hogy ez az ideális hely. A vacsora a kedvenc éttermünkben, Bozsokon a Határmenti Vigadóban volt, ahol 65-en voltunk (család , közeli barátok és munkatársak). Mivel a vendégség több mint fele osztrák volt, mert a férjem Jim, osztrák állampolgár, úgy gondoltuk, hogy ez a határ menti kis fogadó ebben a tekintetben is telitalálat. Amellett, hogy nagyon szeretjük a magyaros konyhát és ez az étterem a környék legjobbja,  a csodálatos környezet is sokat számított, ugyanis egy kis szőlőhegy tetejére épült, és fentről meseszép a panoráma.

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

Mi adta az ihletet az indián hangulathoz?

Egyszerűen imádom a tollakat, a bőrt és a rojtokat, a különleges ékszereket, a földszíneket.   Szeretek különlegesen, egyedien öltözködni. A hétköznapokban is imádom ezt az indián feelinget, a családom is ilyen: ebben nőttem fel, anyukám szerint a véremben van. Ráadásul vidéki környezetben egy kis faluban töltöttem gyermekkorom nagy részét, így duplán imádom a természetet és az állatokat. A fényképeken látható lovon, Palin tanultam lovagolni tizenéves koromban. Sokan becéznek Pocahontasnak is, mert azt mondják, úgy nézek ki, mint egy indiánlány. Ezért hát az esküvő szervezésénél nem is volt kérdés, hogy ebben az irányban fogunk menni. Jim  teljesen szabad kezet adott nekem, és én nagyon örültem, hogy kiélhetem a kreativitásom.

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

Minden simán ment a szervezés alatt, vagy voltak azért akadályok?

Nagy szerencsénk volt, hogy mindenhol kaptunk szabad időpontot, így végül pár hónap alatt meg tudtunk szervezni mindent. Külföldön élünk, ezért a polgári esküvőnket kint tartottuk a ceremóniát megelőző napon. Az egyetlen megoldandó feladat az volt, hogy kétnyelvű legyen az esküvő. A párommal otthon németül beszélünk, viszont a családomból a sógornőm kivételével senki nem beszél németül. Szükségünk volt egy olyan ceremóniamesterre, aki mindkét nyelven tökéletesen beszél. Erre a feladatra a Közép Burgenlandi Magyar Kultúregyesület elnökét kértük fel, aki nagyon szívesen elvállalta.

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

Mire szántátok a legtöbb időt a tervezgetés alatt?

A legtöbb idő a meghívókra, ültetőkártyákra és a dekorációra ment el, mivel mindent magunk készítettünk. A meghívókat saját kezűleg készítettem, arra is tollak és kövek kerültek. Nagyon egyedi és különleges lett. Anyukám barátnője volt felelős a csodálatos esküvői dekorációért. Az álomfogókat pedig anya készítette bőrből, csipkéből, rojtokból, tollakból. Imádom a hortenziát, a kis mezei virágokat, amelyeket bőségesen felhasználtunk a díszítésnél. Ezenkívül régi csipketerítőket, százéves bőröndöt, madárkalitkát, tollakat, darabokra vágott farmert, régi babákat, nagymama befőttes üvegeit csipkével és spárgával körbe tekerve, valamint régi megsárgult esküvői képeket, kis mécseseket használtunk, hogy hangulatossá és különlegessé varázsoljuk ezt a nagy napot.

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

Mi alapján választottál ruhát magadnak?

Egy egyszerűen szép, vidám ruhát szerettem volna, amiben jól érzem magam. Interneten találtam rá. Megrendeltük Amerikából, és másfél hónap múlva érkezett meg. Kis igazítás azért kellett, de különben minden rendben volt vele. A fejdíszt és az övet Mészáros Orsolyával (Manoluma egyedi ékszerek) készíttettem el. Imádom a munkáit, nagyon különlegesek és egyediek. Talán a sarum beszerzésével volt a legnagyobb probléma. Nem találtam színben és stílusban illőt, így azt az utolsó pillanatban, esküvő előtt egy héttel tudtam megvásárolni Szombathelyen a Primo Valerio üzletében.

indián-esküvő-cosmopolitan

indián-esküvő-cosmopolitan

Milyen tippet adnál az idén házasodó menyasszonyoknak?

Ne akarjatok senkinek megfelelni!  Ez a Ti nagy napotok legyen olyan amilyennek megálmodtátok! Szerintem minden lány látja magát kiskorában menyasszonyként. Én valahogy így álmodtam meg már akkor is az esküvőmet.

indián-esküvő-cosmopolitan

Fotós: Gergác Tibor – tiger photo

Smink: Osztrovszkij Szonja, Magosi Bea

Videó: Tóth Adrienn

Ruha: aliexpress.com -ról rendeltem

Fejdísz és öv: Mészáros Orsolya – Manoluma

 

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: esküvői esküvői helyszín esküvői ruha esküvőszervezés házasság indián ruha

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

5 esküvőszervező elmesélte a legkínosabb sztoriját

5 esküvőszervező elmesélte a legkínosabb sztoriját

El sem fogod hinni, mi meg nem történik egy esküvőszervező életében!