2015.08.11.@ 12.08

Mutasd meg az esküvődet: Ildikó és Feri levendulás lagzija

Mindig is arról álmodoztál, hogy mesebeli, romantikus környezetben mondod ki a boldogító igent? Nézz bele egy olvasónk, Ildikó csodaszép, levendulás esküvői albumába!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Ildikó és Feri levendulás lagzija

Hogyan ismerkedtetek meg Ferivel, és milyen volt a lánykérés?

7 és fél évvel ezelőtt a Geréby Kúriában találkoztunk. Főiskolás gyakorlatra mentem oda, Feri pedig a mai napig szakácsként dolgozik ott. Ilyenkor mindenkiben rögtön felmerül a kérdés: „Milyen jó dolgom van, hogy szakács főz rám otthon”. Erre ő csak azzal szokott védekezni: „Nem viszem haza a munkát.” A lánykérés aztán tavaly júliusban történt Horvátországban, a kedvenc lakatlan szigetemen, Zuton. Nagyon megható volt, ahogyan Feri remegő kezével tartotta a levelet, amit felolvasott nekem, és a végén a kérdés: Leszel a feleségem? Öröm ünkben sírtunk mind a ketten. A levél azóta bekeretezve lóg az íróasztalom fölött.

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

Hol tartották az esküvőt és hányan voltatok?

Egyértelmű volt, hogy csakis a Geréby Kúria jöhet szóba! Ismertem szinte a teljes személyzetet, régi barátként köszöntött mindenki, és igazán családias volt az egész hangulat. A ceremónia kint volt a kertben, a fűzfa alatt. Mesebeli helyszín! 70 fős lakodalmat tartottunk, csak a legszűkebb családi kört és a barátokat hívtuk meg.

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

Mi adta az ihletet az esküvő dekorációjához, a fotók hangulatához?

A díszítés nekem szívügyem volt, handmade esküvő volt a javából! Mivel imádom a levendulát és a vintage hangulatot, kb. fél évvel korábban elkezdtem megtervezni az egészet. Mindent saját kezemmel készítettem: a csokromat, a köszönőajándékokat, meghívót, ültetőkártyát, cipőklipszet és hozzá passzoló övet, a gyűrűpárna helyett egy egyedi gyűrűtartó faszeletet, levendulás rizstartó faládát, hogy néhányat megemlítsek a sok kézműves alkotásom közül. Az időpontot is a levendula virágzásához igazítottuk, így lett július 17. A kreatív fotózásunk is egy levendulamezőn volt Monoszlón a Magyar Provence birtokon 2 héttel az esküvő előtt. Egy régóta dédelgetett álmom vált valóra a provence-i hangulatban a rengeteg levendula között. Nagyon sok DIY kiegészítőt vittünk a fotózásra: krétatáblát, retro szódásüveget, régi képkeretet. Próbáltam minél egyedibb ötletekkel előállni. Szuper hangulatban telt az egész nap, ezt a rengeteg vigyorgó kép is bizonyítja. És ha már ott voltunk a Balatonnál, a barátaink vitorlásán is készítettünk pár fotót a naplementében.

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

Hogyan boldogultatok a szervezéssel?

Nagyon jól összedolgoztunk Ferivel. Ő intézte a vendéglátás részét és a vőfélyt, én pedig a fotóst, DJ-t és a dekorációt. Hozzáteszem, utóbbi volt a legnagyobb falat. Szerencsére nem veszekedtünk a szervezés alatt, mert nagyon jó volt az összhang köztünk. Mindketten azt intéztük, amihez a legjobban értettünk. Anyakönyvvezetőnk, Barta Zsoltné Zsuzsi felkérése után, egyeztettünk a vőfélyünkkel, Vaslóczki Rolanddal. Majd a Gerébyben tartott esküvő kiállításon megismerkedtünk Vörös Laci fotósunkkal, és egyeztettük a levendulás képeket is. Nagyon örülök, hogy őt választottuk, hihetetlen szép fotókat készített!

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

Mivel közel 1 évünk volt megtervezni az esküvőt, minden nagyon jól alakult. Egy dolgot kivéve: a koszorúslányruhákat. A barátnőim nagyon sok helyen kerestek levendula lila ruhát, de sehol nem találtak 5 egyformát. Végül ráakadtak az interneten egy fazonra, ami mindenkinek tetszett. Meg is rendelték, csakhogy majdnem késve érkezett meg. Az 5 ruhából csupán négyet küldtek meg, és azt is mind rózsaszínben a levendula lila helyett, méretre készítve….. De nem estünk kétségbe. A barátnőm tavalyi esküvőjéről még megvoltak a koszorúslányruhák, és azt vittük gyorsan a kelmefestőhöz. Így végül, ha nem is levendula lila, de legalább lila ruhában pózoltak mellettem a koszorúslányaim!

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

Mire szántátok a legtöbb időt a szervezés alatt?

A DIY dekorációkra. A menyasszonyi csokromat közel 2 hónapig készítettem. Minden egyes szatén virágát kézzel varrtam. A 70 darab köszönőajándék kb. 1 hét alatt készült el: kicsi levendulazsákocskák a nevünkkel a címkéjén. A legkisebb koszorúslányom pedig virágszirom szórás helyett egy zsákvászonból készült zászlót tartott maga előtt: „Itt jön a menyasszony” felirattal. De a kedvencem a szertartás alatti szívfestésünk volt. Homokceremónia helyett mi egy szívet festettünk egy vászonképre: egyik felét fehérrel én, a másik felét lilával Feri. Itt is próbáltam ezzel az ötlettel egyediséget vinni az esküvőnkbe, és nagyon tetszett mindenkinek.

levendula-esküvő-cosmopolitan

levendula-esküvő-cosmopolitan

 

Mit tanácsolnál az idén házasodó menyasszonyoknak?

Kezdjék el időben szervezni az esküvőjüket, hogy minden percét ki tudják élvezni, és stresszmentesen álljanak az oltár elé, mint ahogyan én is tettem. És ne csináljanak valamit azért, mert azt úgy kell vagy mert úgy illik. Valósítsák meg önmagukat és régóta dédelgetett álmaikat, hiszen ez a nap róluk szól!

levendula-esküvő-cosmopolitan

Fotó: Vörös László The Art of Wedding

Helyszín: Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar, Lajosmizse

Ruha: Kecskemét, Vanessa Ruhaszalon

Smink: Oláh Edit,  Kecskemét

Fodrász: Novák Adrienn, Kecskemét

Dekoráció: a menyasszony maga

DJ: Géró Gábor

 

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: esküvői esküvői helyszín esküvői ruha esküvőszervezés házasság ruha

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő