2016.07.27.@ 12.07

Mutasd meg az esküvődet: Petra és Balázs Nagy Napja

Különleges esküvői cikk következik, mert ezúttal nem a menyasszony, hanem a vőlegény vállalta, hogy beszámol, hogyan készültek fel szerelmével életük legfontosabb napjára, amit romantikusan elegáns stílusban álmodtak meg…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Petra és Balázs Nagy Napja

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal, hogyan zajlott a lánykérés?

Tinédzserkorunk óta ismerjük egymást Petrával, tizenhárom-tizenöt éve is már talán. Nyári szerelemként indult minden, és először nem is tartott sokáig. Néhány hónap után külön utakon folytattuk, majd nyolc évvel ezelőtt ismét egymásra találtunk, akkor már egyetemistaként. Együtt éltük meg a diplomaszerzést, az első albérletet és az első álláskeresést, vagyis mindent, ami a felnőtté váláshoz kellett.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan21

Kapcsolatunk eleje óta sokat utazunk, az első lánykérés pedig 2013-ban, New Yorkban volt. Megbeszéltük, hogy lesz egy szabad napunk, amikor mindketten kedvünkre csinálhatunk bármit, aztán este majd találkozunk, és együtt vacsorázunk. Azt mondtam neki, hogy elmegyek megnézni a Manhattan kikötőjében álló Intrepid hadihajót, helyette viszont rohantam előkészíteni az esti meglepetést. Bejelentkeztem fodrászhoz, egy arab fickó 5 dollárért megnyírt, utána vettem új inget és nadrágot, majd bementem a 5th Avenue-n lévő elsőszámú Tiffany & Co. üzletbe, egy gyönyörű gyémántgyűrűért. Aztán találkoztunk este, ettünk egy fantasztikus steaket a Central Park mellett, azt hiszem, a The Plaza Hotelben, ahol a Reszkessetek betörők 2-t is forgatták. A gyűrűt az étterem teljesen üres rendezvénytermében vettem elő, aminek a hatalmas ablakai pont a parkra néztek, ő igent mondott, az esküvőt akkor viszont nem kezdtük el szervezni… És lassan mintha feledésbe is merült volna a dolog.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan64

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan66

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan62

De nem adtam fel, és 2015-ben újra elhatároztam, hogy megkérem a kezét. Titokban kezdtem szervezni mindent, foglaltam két repülőjegyet Párizsba, kerestem hotelt, és vettem még egy gyémántgyűrűt, ezúttal a Dorottya Diamond Palace-ban, Budapesten. Nem szóltam neki semmiről, péntek este mondtam először annyit, hogy pakoljon be egy kisebb bőröndbe, két napra elég ruhát, mert reggel indul a gépünk. Nagyon okos, azonnal megnézte, hogy milyen járatok lesznek reggel, kihúzva a listáról azokat, ahol már voltunk, vagy amik szóba se jöhetnek. Két-három város maradt csak, amik közül a legizgalmasabb Párizs volt, úgyhogy egyértelmű volt az úti cél, azon a hétvégén volt a születésnapja, azt hitte, csak azért utazunk. Párizsba érve aztán bejártuk a várost, megnéztünk mindent, este pedig készültünk a vacsorára, a Les Ombres étterembe volt asztalfoglalásunk. Ekkor már a kabátom zsebében volt a gyűrű hatalmas, szögletes doboza, ami okozott is némi bonyodalmat. Petra állandóan ölelgetni akart, én meg féltem a lebukástól, ezért azt mondtam, hogy fáj a hasam, ne bújjon hozzám. Az étteremben meg elkérték a kabátomat, hogy berakják a szekrénybe, de ugyanebből az okból kifolyólag nem adhattam oda – tiszta ciki volt. Az étterem hatalmas, üvegkupolás terasza pont az Eiffel-toronyra nézett, a szokásnak megfelelően ettünk egy szép nagy steaket, majd kimentünk a terasz nyitott részére, ahol újra megkérdeztem. És újra igent mondott.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan24

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan31

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan19

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan20

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan23

Hol tartottátok az esküvőt, hányan voltatok? 

A második lánykérés után azonnal elkezdtük szervezni az esküvőt. Sok helyszínt néztünk meg, Budapesten és vidéken is, majd néhány hét alatt sikerült is megtalálni a tökéletes helyszínt. A Barabás Villa pont olyan, amilyet elképzeltünk, gyönyörű, modern és elegáns, az első látogatás után már nem is volt kérdés, hogy ott tartjuk.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan14

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan47

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan46

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan42

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan35

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan37

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan36

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan38

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan40

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan39

Mi adta az ihletet az esküvő dekorációjához, a fotók hangulatához?

Pinterest. Mindenki vintage esküvőt szervez mostanában, ami nagyon jó, mert szuper dekorációt lehet készíteni a nagymama használt befőttes üvegeiből, meg öreg kosaraiból, de mi valami másra vágytunk. Petra hetekig, hónapokig nézegette a Pinterestet, és gyűjtötte a fotókat, ezt a részét a szervezésnek ráhagytam, mindig is megbíztam a stílusában. Aztán lassan összeállt minden, és kezdődhetett a megvalósítás.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan29

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan50

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan49

Hogyan zajlott a szervezés?

Mindent mi csináltunk. Szerettük volna, hogy személyes, hozzánk közel álló legyen az esküvő, ezért semmit nem bíztunk a véletlenre, mindennek pontos terve és menetrendje volt. Lefoglaltuk a Barabás Villát, elmentünk próbaevésre a La Pampa étterembe, ami a villa hivatalos catering partnere, utána elkezdtük megcsinálni a meghívókat, és beszerezni a dekoráció kellékeit. A meghívót, és minden feliratos kártyát, táblát egy nagyon jó barátunk, Bernuskaa (@bernuskaa) készített, nekünk csak a nyomdába kellett érte elmennünk, míg a dekorációs kellékeket az IKEA-ból és az Aliexpressről szereztük be. Nem volt kis munka, mert az asztalszámozást és a vázák talpát például mi fújtuk le aranyra, illetve mi rendeltük a helyszínre a chiavari székeket is, hogy ne a hagyományos darabok legyenek kint. A végleges díszítés aztán a Virágszép dekor segítségével állt össze, ezernyi más kiegészítő biztosítása mellett ők hozták a virágokat, készítették el a menyasszonyi csokrot, csinálták meg a fényeket, aznap ők tettek fel mindent, majd hajnalban ők is bontották le az egészet. Szuper munkát végeztek.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan55

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan54

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan30

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

Semmi akadály nem volt, sőt annyira simán ment minden, hogy sokszor mi is meglepődtünk. A tortát és a süteményeket egy nagyon ügyes cukrász barátunktól kaptuk ajándékba, az Instagramon ő is fent van Ági kicsi világa (@agiiiiiikicsivilaga vagy @agiiiiii) néven, úgyhogy ezzel nem kellett törődnünk. A menyasszonyi ruhát varrattuk, egy barátunk anyukája csinálta, és néhány hét alatt elkészült, míg az öltönyt is sikerült egy nap alatt beszereznünk. Elmentünk egy csomó helyre, de valahogy nem állt jól egyik sem, utána már majdnem indultunk haza, amikor mondtam, hogy még ugorjunk be a C&A-ba, veszíteni nem fogunk semmit. Ott aztán az első kezünkbe akadó darab úgy állt, mintha csak nekem varrták volna, fantasztikus volt. És még elképesztően olcsó is. De hasonló mázlival úsztam meg a cipőt is, ami egy H&M darab, senki meg nem mondaná róluk.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan33

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan16

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan13

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan10

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan9

Mire szántátok a legtöbb időt a szervezés alatt?

Mindenre nagyon sok időt szántunk, hiszen minden részlet nagyon fontos volt. A meghívókat egyenként, személyesen adtuk át a családtagoknak és a barátainknak, az ültetéshez egy hatalmas kartonpapírra neveket ragasztgattunk, amíg össze nem álltak a tökéletes társaságok, a köszönőajándékok pedig saját fényképes üdvözlőkártyák voltak, egy üveg meggy-, és egy eperlekvárral. Mi vettük hozzá a gyümölcsöket, és mi csináltuk a befőzést, az este vetített videót mi raktuk össze Prezivel, a legnagyobb dolog pedig valószínűleg a tánctanulás volt. De ezt is mi magunk csináltuk, nem volt tanár, nem jártunk órákra. YouTube-ról kiválasztottunk egy esküvői táncot, majd lecseréltük a zenét a Boyce Avenue: Mirrors című feldolgozására, és úgy alakítottuk át az egészet, hogy pont kijöjjenek a lépések, meg stimmeljen minden. Utána már csak be kellett gyakorolni. És ez is tökéletes lett.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan7

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan6

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan3

Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pontja?

Talán sablonválasz lesz, de három emlékezetes dolgot tudok mondani. Az első az volt, amikor megláttam Petrát az oltár felé közeledni, a gyönyörű ruhájában. Olyan szépet sose láttam még, nagyon boldog voltam abban a pillanatban, és persze azóta is az vagyok. A második az volt, amikor kimentünk a Barabás villa udvarára, már sötétedés után, a vendégek felálltak egymással szemben egy-egy sorban, csillagszórókkal a kezükben, mi pedig átmentünk köztük, és megkaptuk a tortát. Közben a Boyce Avenue: We Can’t Stop feldolgozása ment Miley Cyrustól, ami így ebben az új formájában fantasztikusan hangzott, a harmadik pedig a nyitótáncunk volt. Tökéletesen előadtuk a begyakorolt táncot, utána pedig nem volt már semmi olyan program, ami miatt izgulnunk kellett volna, a ceremóniamesterünk végig a kezében tartotta az eseményeket, mi pedig elengedhettük végre magunkat. Ehettünk, ihattunk, és bulizhattunk hajnalig.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan60

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan59

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan58

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan57

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan53

Mit tanácsolnál a még esküvő előtt álló menyasszonyoknak és vőlegényeknek?

A tanácsom az, hogy olyan esküvőt csináljatok, ami hozzátok illik, és ami mindkettőtöknek tetszik. Az esküvő női és férfi szemmel is az élet egyik legfontosabb pillanata, lehet rá sok pénzt költeni, közepeset, vagy keveset, a lényeg viszont, hogy nem szabad kompromisszumot kötni. Ha nem szép az étkészlet, a szék, a szalagok színe, vagy bármi, akkor cseréljétek le őket, szóljatok miattuk, vagy vegyetek helyette újakat, csak ne mondjátok rájuk, hogy jó lesz, ha nem lesznek jók. Az esküvő megszervezése pedig legyen párbeszéd, olyan, hogy a menyasszonynak és a vőlegénynek egyformán jó emlék, szép este legyen. Ez a legfontosabb.

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan2

petra-balazs-eskuvo-cosmopolitan1

Esküvői helyszín: Barabás Villa

Fotóhelyszínek: Brunszvik-kastély, Barabás Villa, Petneházy Club Hotel

Ceremóniamester: Nyitrai Sándor

Ruha: ismerős varrta

Fotók: Bowtie – Weddings

Dekoráció: Virágszép dekor

Catering: La Pampa

Torta, sütemények: Ágiiiiii kicsi világa

Meghívók, táblák: Bernuskaa

Autó: Ford Magyarország

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: esküvő esküvői dekoráció esküvői fotózás esküvői helyszín esküvőszervezés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő