2016.11.19.@ 06.11

Mutasd meg az esküvődet: Anita és Árpi balatoni álomnapja

Gyönyörű kilátás, lágyan fújó szél, a hullámokon csillogó naplemente: te is vízparti Nagy Napról álmodozol? Akkor olvasónk balatoni esküvői albuma garantáltan tetszik majd!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Anita és Árpi balatoni álomnapja

Hogyan ismerkedtetek meg Árpival és milyen volt a lánykérés?

Megismerkedésünk története több mint 3 évre nyúlik vissza, amikor én 3 hónapos isztambuli utamból hazatérve, egyik barátnőm szülinapi bowling buliján találtam magam, ahol azonnal szóba elegyedtünk Árpival. Az este végén, búcsúzkodásnál arról folyt a téma, hogy én még sohasem motoroztam, de nagyon szívesen kipróbálnám. Árpi pedig nagy mosollyal válaszolva meginvitált egy motoros körre. Barátságnak indult a kapcsolatunk, de 3 randi után el is csattant az első csók a Halászbástyában, ezt követően pedig 1 évre rá összeköltöztünk. Másfél év után, otthon, meghitt körülmények között kérte meg a kezemet, ami teljesen váratlanul ért! Az esküvőre közel másfél évet kellett várni, de nagyon izgalmas volt a felkészülés számunkra.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita02

anita-arpi-eskuvo-cosmopolitan01

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita06

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita17

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita16

Hol tartottátok az esküvőt? 

A Nagy Napunk szeptember 10-én a balatonvilágosi Tópart Hotelben volt. A polgári ceremóniát még előző nap, pénteken megtartottuk szűk családi körben a terézvárosi anyakönyvi hivatalban. A szombati szertartáson pedig Árpi legjobb barátja, Máté adott össze minket a gyönyörű naplementében, ami mindenki meglepetésére nem a hivatalos ceremónia volt, hiszen előttük egészen addig a pillanatig titkoltuk.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita14

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita15

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita22

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita21

Miért éppen a Tópart Hotelre esett a választás?

Amikor szóba került az esküvő, mind a ketten azonnal tudtuk, hogy vízparti ceremóniát szeretnénk, és nem is képzeljük el máshol, mint a Balatonon, ahol minden nyáron barátokkal töltünk el néhány hetet. A Tópart Hotel volt a második helyszín, amit megnéztünk és annyira rabul ejtett minket természetessége, a személyzet kedvessége és vízparti közelsége, hogy miután megnéztük, napokig beszéltünk róla, tervezgettük, mi hol legyen, pedig még nem is foglalóztuk le. Tavaly nyáron megnéztünk két másik helyszínt is, de igazából én már tudtam, hogy itt szeretném kimondani a boldogító igent.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita18

Mi adta az ihletet a dekorációhoz? 

A dekoráció elkészítésében édesanyám segédkezett, akinek nagyon sokat köszönhetünk. A vacsora helyszínére szép, visszafogott kissé vintage stílusú kiegészítőket álmodtunk meg: befőttes és paradicsomos üvegek csipkébe burkolva, mécsesek és levendula. A levendula pedig több helyen is visszaköszönt, hiszen ez volt a fő motívum. Az ültető- és menükártyán, a szalvétára csempészve, az asztalon található kisebb csokrokba rejtve és természetesen a menyasszonyi csokrom is levendulában pompázott csodaszép fehér rózsával megbolondítva.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita05

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita04

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita03

Hogyan választottad ki a ruhádat és a tortát? 

A menyasszonyi ruhámat Kathia Dobo tervezte és készítette el. Szerettem volna egy kicsit extrémebb ruhát, így a felső részen lévő csipke, rojtokkal lett kiegészítve, ami tökéletesen mutatott együtt a sellő fazonú szoknyarésszel. A tortánk sem az a hagyományos torta volt. Két közeli barátunk remekművét kóstolhatta meg a násznép, ami hatalmas sikert aratott, hiszen nem a megszokott ízek közül választhattak.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita13

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita12

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita11

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita10

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita30

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

Kezdetben a vendéglista összeállítása okozott kisebb fejtörést, aztán a koszorúslányok ruhája, ami a tervezés első hónapjaiban nem igazán úgy alakult, ahogy terveztem és több nehézségbe is ütköztünk, de végül szerencsére olyan lett, amilyet szerettem volna.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita27

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita26
Mire szántátok a legtöbb időt a szervezés alatt?

A legtöbb időt talán a zenék kiválasztására és a zenei lista összeállítására szántunk. Továbbá mivel a dekorációt saját kezűleg oldottunk meg, így annak kigondolása és megvalósítása több hónapon keresztül zajlott.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita31

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita29

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita28


Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pontja?

Árpi: Amikor ott álltam a boldogságkapu előtt és megpillantottam, ahogy a gyönyörű menyasszonyom egyre közeledik felém, azt a végtelen pillanatot sohasem fogom elfelejteni. Onnantól kezdve, ahogy megérkezett mellém és megfogtuk egymás kezét, hirtelen megállt az idő, és eltűnt a tömeg, és olyan volt, mintha abban a pillanatban csak ketten léteznénk.

Anita: Számomra több felejthetetlen pillanata is volt a napnak, de talán a legemlékezetesebb az volt, amikor a balatoni naplementében ott álltunk ketten egymással szemben és könnyes szemmel kimondtam a boldogító igent.

anita-arpi-eskuvo-cosmopolita20
Mit tanácsolnál a még esküvő előtt álló menyasszonyoknak és vőlegényeknek?

Hogy mindenképp fogadjanak esküvőszervezőt legalább aznapra, mert ilyenkor minden apró részlet számít, ezért szükség van valakire, aki aznap helyettük gondolkodik, irányít és figyeli az eseményeket. Jó tanács még, hogy előző nap mindenképp egyenek, igyanak többet, hogy másnap legyen energiájuk, mert az esküvő napján garantáltan alig fog jutni idő erre! Tapasztalatból mondjuk!

Szolgáltatók:

Helyszín: Tópart Hotel, Balatonvilágos

Film & Fotó: Studio Frames

DJ: Tulok Richárd

Ceremóniamester: Kövér Ákos

Dekoráció: Család, illetve boldogságkapu és egyéb kiegészítők: Ceffa Virág

Virágok: Bata Katalin

Sütemények: Dinasztia Cukrászda

Ruha: Kathia Dobo

Smink: Makovics Dóra

Haj: Agócs Zoltán

Esküvőszervező: WeddingWay Esküvőszervezés

Címkék: balatoni esküvő esküvő esküvői fotózás esküvői helyszín esküvői ruha esküvői videó esküvőszervezés menyasszonyi ruha vízparti esküvő

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

„Utálom az eljegyzési gyűrűmet”

„Utálom az eljegyzési gyűrűmet”

Szinte minden lány rémálma egy rosszul kiválasztott eljegyzési gyűrű. Három bátor exmenyasszony az amerikai Cosmónak elárulta, milyen érzés volt, mikor megpillantották életük legfontosabb ékszerét, és utálták.

Hihetetlen, miért égette el a menyasszonyi ruháját ez a nő

Szinte bármi történhetne a világon, akkor sem égetnéd el a (jövőbeli) menyasszonyi ruhádat, ugye? Egy nő viszont úgy gondolta, ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy bosszút álljon a férjén!

Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Hiába a boldogító igen és a lángoló szerelem, a friss házaspárok is képesek összebalhézni mindennapos dolgokon, a legfrissebb kutatásokból pedig az is kiderül, hogy mik a leggyakoribb vitatémák!

10 téli esküvői fotó, amitől eláll a szavad

Bár az esküvő-szezon egyértelműen a tavaszi és nyári hónapokra esik, néhány bevállalós pár mégis inkább a havas tájra szavazott! A végeredmény pedig El-KÉ-PESZ-TŐ-EN romantikus lett!

Egy cuki Disney mese ihlette ezt az esküvői fotózást

Ha meglátod a képeket, tutira beugrik az egyik legnépszerűbb jelenet! Olvass tovább, hogy kiderítsd, melyik!

10 év után meglett a tenger mélyén elveszett gyűrű

Szerinted mekkora esély van arra, hogy egy búvárkodás közben eltűnt gyűrű valaha előkerül? És arra, hogy éppen egy ismerősöd találja meg? Nos, úgy tűnik, vannak még csodák!

Ez a pár a vécében házasodott össze

Képzeld, egy pár nem egy gyönyörű teremben vagy egy meseszép tengerparton mondta ki a boldogító igent, hanem egy női mosdóban.