Az új esküvő trend: minél olcsóbb, annál szebb!

Kislánykorod óta arról álmodozol hogyan fogod kimondani a boldogító igent? Készülj fel, mert a hatalmas, fényűző ceremóniák helyett most egy egészen más trend hódít!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Emlékszel arra, amikor a szexi vámpírfiút játszó, Ian Somerhalder és Nikki Reed bejelentette, hogy összeházasodtak? Az esküvőt a legnagyobb titokban szervezték meg a Santa Monica-i hegyekben, ahová csak a legközelebbi családtagokat hívták. De hasonlóan bensőséges körülmények között mondta ki az igent a Gossip Girl Magányos Sráca, Penn Badgley is.

A hollywoodi sztárokhoz hasonlóan pedig egyre többen szavaznak világraszóló esküvő helyett inkább ilyen visszafogott ceremóniára! Nemet mondanak a hosszú hónapokon át tartó szervezésre, és a stresszelés helyett a laza és csendes megoldást választják, ami ráadásul sokkal romantikusabb is!  Ezeknél az úgynevezett pop-up esküvőknél elég 3 hónappal az esemény előtt kiválasztani a helyszínt, a párok pedig egy sokkal személyesebb élményben gondolkodnak. Vannak, akik egyszerűen, mint a Carrie Bradshaw és Mr. Big, csak elmennek a városházára, de sokan választanak egy múzeumot vagy a kedvenc éttermüket! A kisebb esküvő másik előnye, hogy sokat lehet spórolni, és a plusz pénzt inkább egy menőbb nászútra költeni!

meglepo-eskuvoi-trend-cosmopolitan-4

Amikor a Pinterest az esküvőszerveződ

„Az utóbbi időben a legtöbben a basic esküvő, vagy elopement esküvő kifejezésekre keresnek rá az oldalon” – mondta Lara Levin a Pinterest fogyasztói kommunikációjával foglalkozó munkatársa. Olyan inspirációkat találhatsz, mint a sivatagi túrás esküvő, vagy romantikus ceremónia a völgyben, vagy ilyen még a tengerparti szűk családi körben tartott ünneplés is. Racquel Kristi esküvőszervező szerint azok a párok, akik az új pop-up trendet választják, egy sokkal eredetibb partira mondanak igent! Vannak például úgynevezett „luxus pop-up esküvők”, amik amellett, hogy kis létszámúak, még titokzatosak is. Sokszor a vendégeknek fogalmuk sincs arról, hogy ők egy esküvőre érkeztek, de van olyan is, hogy a leendő házaspár nem ismeri a helyszínt. Kristi arról is beszámolt, hogy több pár kérte arra, hogy csak az ország nevét vagy a várost árulja el, a többit pedig a szervezőkre bízták. „Részleteket gyűjtünk a személyiségedről, és személyre szabott esküvőt szervezünk neked titokban” – magyarázza. A legolcsóbb a kápolnában tartott ceremónia így körülbelül csak 2000 dollár (azaz 600.000 forint), ami magába foglal egy házasságkötőt, egy fotóst és minimális ételt is. „A legtöbb szerelmes, aki kapcsolatba lép velünk, arra törekszik, hogy egyszerűen kössék össze az életüket, nem akarnak olyan hagyományokat követni, amik nem illenek hozzájuk, és nem akarják ezeket erőltetni” – magyarázza Kristi.

meglepo-eskuvoi-trend-cosmopolitan-1

meglepo-eskuvoi-trend-cosmopolitan-2

meglepo-eskuvoi-trend-cosmopolitan-3

A top a PopBliss!

Kapaszkodj meg, mert ez az amerikai lány nemrég egy teljesen új ötlettel rukkolt elő! Képzeld, elindította a PopBlisst, ami nem más, mint egy pop-up esküvő csoport, ahol 6 pár egyszerre mondja ki a boldogító igent. „A PopBliss-szel vissza akartuk hozni a szórakozást az ünneplésbe, és azt szerettük volna, hogy ismét csak a párok legyenek a középpontban – mondja Kristi. – Így egy olyan közösséget hozhatunk létre, akik ugyanazokért a dolgokért rajonganak, és a végén akár egy szuper társaság is kialakulhat.” Az első PopBliss esküvőt 2016 márciusában New Yorkban szervezték meg a Hornblower Infinity nevű jachton. Oké, lehet, hogy elsőre bizarrnak tűnik, de mégis elsöprő sikert aratott az idegenekkel közösen tartott esküvő. És hogy mi lehet a titka? Sokkal kevesebbe kerül! 5000 dollárért (1.500.000 forint) például akár luxusesküvőd is lehet, úgy, hogy közben nem kell hónapokon keresztül szervezni. Az ár tartalmazza az esküvőt, a szállodai szobát, az üdvözlő italokat, egy ebédet, a fotóst és 14 vendég szállását is. Az idei csoportos esküvő például Las Vegasban lesz.

meglepo-eskuvoi-trend-cosmopolitan-popbliss-5

Neked hogy tetszik a legújabb trend?

Címkék: esküvő esküvői helyszín esküvőszervezés költségek külföldi esküvő mennyibe kerül egy esküvő pop-up esküvő

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő