Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Hiába a boldogító igen és a lángoló szerelem, a friss házaspárok is képesek összebalhézni mindennapos dolgokon, a legfrissebb kutatásokból pedig az is kiderül, hogy mik a leggyakoribb vitatémák!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Rend a lelke mindennek

Gondolnád, hogy a veszekedések legtöbbször a mosatlan edények és koszos szőnyeg miatt robbannak ki? Dr Wyatt Fisher, amerikai pszichológus elárulta, hogy ha nincsenek pontosan letisztázva a feladatkörök egy házasságban és nem tudjátok eldönteni, hogyan osszátok meg a takarítási feladatokat a pasiddal, abból hamarosan nagy vita kerekedik!

Minden relatív

A takarítós probléma itt még nem ér véget, ugyanis a szakember szerint, a legtöbb pár szimplán abban sem tud megegyezni, hogy mi számít tisztának egy lakásban. Lehet, hogy a pasid elégedetten nyugtázza, milyen rend van az otthonotokban, te viszont azonnal kiszúrod az asztal alatt heverő szennyes zoknit és a TV poros képernyőjét!

Ki számolja?

„A kutatások szerint a házaspárok mindössze 25%-a szexel hetente egy alkalommal, a többi megkérdezett résztvevőnél a gyakoriság még ritkább, csupán 1-3 alkalom havonta” – mesélte a szakember a Lasting portálnak. Ez az arány pedig nem mindenkinek felel meg, így nem csoda, ha a „hányszor szexeljünk egy hónapban” témakör is előkelő helyen szerepel a balhé listán.

Tedd már le!

Néhány évtizeddel ezelőtt talán ez még cseppet sem érdekelte a házaspárokat, de manapság elképesztően sok veszekedés azért pattan ki, mert az egyik fél nem tudja elviselni, hogy a másik folyton a telefonján lóg. A pszichológus szerint az a legjobb megoldás, ha ennek is pontosan letisztázódnak a szabályai, feltételei egy kapcsolatban, például, hogy a hálószobába este már nem lehet bevinni a mobiltelót.

Mire, mennyit?

Ugye te se lepődsz meg azon, hogy a friss házaspárok legtöbbször cseppet sem értenek egyet abban, hogy mire, mennyi pénzt kell költeni. Sőt, sokan meg sem kérdezik a párjukat, mielőtt beszereznének valamit a közös költségvetésből, ez pedig óriási vitákhoz vezethet. A szakember szerint nagyon fontos, hogy a lehetséges kiadások előre egyeztetni kell egymással, így nem lehet belőle később probléma.

Címkék: esküvő házasság kapcsolat rend szerelem szex vita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

7 bizarr esküvői szokás a világ különböző országaiból

7 bizarr esküvői szokás a világ különböző országaiból

Fekete menyasszonyi ruha, kötelező sírás és láncfűrész – ez csak néhány a világ nemzeteinek hagyományos esküvői szokásai közül. Olvasd el a legbizarabbakat!