2018.02.12.@ 19.02

Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Hiába a boldogító igen és a lángoló szerelem, a friss házaspárok is képesek összebalhézni mindennapos dolgokon, a legfrissebb kutatásokból pedig az is kiderül, hogy mik a leggyakoribb vitatémák!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Rend a lelke mindennek

Gondolnád, hogy a veszekedések legtöbbször a mosatlan edények és koszos szőnyeg miatt robbannak ki? Dr Wyatt Fisher, amerikai pszichológus elárulta, hogy ha nincsenek pontosan letisztázva a feladatkörök egy házasságban és nem tudjátok eldönteni, hogyan osszátok meg a takarítási feladatokat a pasiddal, abból hamarosan nagy vita kerekedik!

Minden relatív

A takarítós probléma itt még nem ér véget, ugyanis a szakember szerint, a legtöbb pár szimplán abban sem tud megegyezni, hogy mi számít tisztának egy lakásban. Lehet, hogy a pasid elégedetten nyugtázza, milyen rend van az otthonotokban, te viszont azonnal kiszúrod az asztal alatt heverő szennyes zoknit és a TV poros képernyőjét!

Ki számolja?

„A kutatások szerint a házaspárok mindössze 25%-a szexel hetente egy alkalommal, a többi megkérdezett résztvevőnél a gyakoriság még ritkább, csupán 1-3 alkalom havonta” – mesélte a szakember a Lasting portálnak. Ez az arány pedig nem mindenkinek felel meg, így nem csoda, ha a „hányszor szexeljünk egy hónapban” témakör is előkelő helyen szerepel a balhé listán.

Tedd már le!

Néhány évtizeddel ezelőtt talán ez még cseppet sem érdekelte a házaspárokat, de manapság elképesztően sok veszekedés azért pattan ki, mert az egyik fél nem tudja elviselni, hogy a másik folyton a telefonján lóg. A pszichológus szerint az a legjobb megoldás, ha ennek is pontosan letisztázódnak a szabályai, feltételei egy kapcsolatban, például, hogy a hálószobába este már nem lehet bevinni a mobiltelót.

Mire, mennyit?

Ugye te se lepődsz meg azon, hogy a friss házaspárok legtöbbször cseppet sem értenek egyet abban, hogy mire, mennyi pénzt kell költeni. Sőt, sokan meg sem kérdezik a párjukat, mielőtt beszereznének valamit a közös költségvetésből, ez pedig óriási vitákhoz vezethet. A szakember szerint nagyon fontos, hogy a lehetséges kiadások előre egyeztetni kell egymással, így nem lehet belőle később probléma.

Címkék: esküvő házasság kapcsolat rend szerelem szex vita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

Mindenki ezen az eljegyzési fotón röhög

Mindenki ezen az eljegyzési fotón röhög

Egy szimpla eljegyzés utáni képnek tűnik, azonban van egy csavar a történetben, ugyanis nem a leendő feleség kezén van a gyűrű.

Ez a menyasszony kifizettette az ételt az esküvőjén

Nem, nem olvastad félre a címet, ez tényleg megtörtént. Hidd el, nálad már csak a násznép volt sokkossabb állapotban, amikor szembesültek a "kedves" kéréssel.

13 tipp, hogy tökéletes legyen az esküvőd

Te is sokszor végigpörgetted már fejben, milyen lesz életed legszebb napja? Mutatjuk, hogyan lehet a valóságban is olyan, mint ahogyan megálmodtad!