2018.02.12.@ 19.02

Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Hiába a boldogító igen és a lángoló szerelem, a friss házaspárok is képesek összebalhézni mindennapos dolgokon, a legfrissebb kutatásokból pedig az is kiderül, hogy mik a leggyakoribb vitatémák!

Babka Zsófia
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ezen vitatkoznak a párok legtöbbet az esküvő után

Rend a lelke mindennek

Gondolnád, hogy a veszekedések legtöbbször a mosatlan edények és koszos szőnyeg miatt robbannak ki? Dr Wyatt Fisher, amerikai pszichológus elárulta, hogy ha nincsenek pontosan letisztázva a feladatkörök egy házasságban és nem tudjátok eldönteni, hogyan osszátok meg a takarítási feladatokat a pasiddal, abból hamarosan nagy vita kerekedik!

Minden relatív

A takarítós probléma itt még nem ér véget, ugyanis a szakember szerint, a legtöbb pár szimplán abban sem tud megegyezni, hogy mi számít tisztának egy lakásban. Lehet, hogy a pasid elégedetten nyugtázza, milyen rend van az otthonotokban, te viszont azonnal kiszúrod az asztal alatt heverő szennyes zoknit és a TV poros képernyőjét!

Ki számolja?

„A kutatások szerint a házaspárok mindössze 25%-a szexel hetente egy alkalommal, a többi megkérdezett résztvevőnél a gyakoriság még ritkább, csupán 1-3 alkalom havonta” – mesélte a szakember a Lasting portálnak. Ez az arány pedig nem mindenkinek felel meg, így nem csoda, ha a „hányszor szexeljünk egy hónapban” témakör is előkelő helyen szerepel a balhé listán.

Tedd már le!

Néhány évtizeddel ezelőtt talán ez még cseppet sem érdekelte a házaspárokat, de manapság elképesztően sok veszekedés azért pattan ki, mert az egyik fél nem tudja elviselni, hogy a másik folyton a telefonján lóg. A pszichológus szerint az a legjobb megoldás, ha ennek is pontosan letisztázódnak a szabályai, feltételei egy kapcsolatban, például, hogy a hálószobába este már nem lehet bevinni a mobiltelót.

Mire, mennyit?

Ugye te se lepődsz meg azon, hogy a friss házaspárok legtöbbször cseppet sem értenek egyet abban, hogy mire, mennyi pénzt kell költeni. Sőt, sokan meg sem kérdezik a párjukat, mielőtt beszereznének valamit a közös költségvetésből, ez pedig óriási vitákhoz vezethet. A szakember szerint nagyon fontos, hogy a lehetséges kiadások előre egyeztetni kell egymással, így nem lehet belőle később probléma.

Címkék: esküvő házasság kapcsolat rend szerelem szex vita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

„Utálom az eljegyzési gyűrűmet”

„Utálom az eljegyzési gyűrűmet”

Szinte minden lány rémálma egy rosszul kiválasztott eljegyzési gyűrű. Három bátor exmenyasszony az amerikai Cosmónak elárulta, milyen érzés volt, mikor megpillantották életük legfontosabb ékszerét, és utálták.

Hihetetlen, miért égette el a menyasszonyi ruháját ez a nő

Szinte bármi történhetne a világon, akkor sem égetnéd el a (jövőbeli) menyasszonyi ruhádat, ugye? Egy nő viszont úgy gondolta, ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy bosszút álljon a férjén!

10 téli esküvői fotó, amitől eláll a szavad

Bár az esküvő-szezon egyértelműen a tavaszi és nyári hónapokra esik, néhány bevállalós pár mégis inkább a havas tájra szavazott! A végeredmény pedig El-KÉ-PESZ-TŐ-EN romantikus lett!

Egy cuki Disney mese ihlette ezt az esküvői fotózást

Ha meglátod a képeket, tutira beugrik az egyik legnépszerűbb jelenet! Olvass tovább, hogy kiderítsd, melyik!

10 év után meglett a tenger mélyén elveszett gyűrű

Szerinted mekkora esély van arra, hogy egy búvárkodás közben eltűnt gyűrű valaha előkerül? És arra, hogy éppen egy ismerősöd találja meg? Nos, úgy tűnik, vannak még csodák!

Ez a pár a vécében házasodott össze

Képzeld, egy pár nem egy gyönyörű teremben vagy egy meseszép tengerparton mondta ki a boldogító igent, hanem egy női mosdóban.