Így tárold a menyasszonyi ruhád, hogy gyönyörű maradjon

El kellett halasztanod az esküvődet? Ne aggódj, így megőrizheted a ruhád szépségét!

Így tárold a menyasszonyi ruhád, hogy gyönyörű maradjon

A Popsugar egyik újságírója, Alessia Santoro a koronavírus okozta világjárvány miatt kénytelen volt elhalasztani az esküvőjét, idén októberről jövő októberre csúszik az egész. Emiatt merült fel a probléma, mi legyen addig az esküvői ruhájával, amit már májusban átvett. Ha ugyanis rosszul tárolja, az anyag megsárgulhat, magába szívhat kellemetlen szagokat, de akár a formáját is elveszítheti. A menyasszony ezért végül úgy döntött, felkeresi egy menő szalon stylistját, Lindsey Love-ot tanácsokért.

Miben kell tárolni?

A menyasszonyi ruhákhoz általában adnak egy műszálas zsákot, amiben könnyű szállítani, ám ez a tárolására nem alkalmas, mert idővel átengedi a kellemetlen szagokat. A legjobb, ha olyan ruhazsákot szerzel be, ami légáteresztő,  és természetes anyagból készült, mondjuk pamutból. Ha teheted, a ruhád közelében ne főzz, és lehetőleg szellőztess minél többet! Ha mégis kellemetlen szagokat tapasztalsz a ruhán, vidd el egy gőzölésre az esküvő előtt 1-2 hónappal.

Hol kell tárolni?

Lindsay szerint a legjobb száraz és sötét helyen tartani a ruhát, ez lehet az ágy alatt vagy a ruhásszekrény egyik polcán. Felakasztva tárolni azonban szigorúan tilos, mert úgy a súlya idővel kinyújthatja, engedni fog a formájából, és a Nagy Napon nem fog úgy állni, ahogyan kellene.

Tényleg be fog sárgulni?

A szakértő szerint kicsi az esélye annak, hogy egy év alatt a ruha besárgul, ez csak akkor fordulhat elő, ha valamilyen kémiai anyaggal érintkezik. Az izzadtság is ilyen, így jobban teszed, ha nem próbálod fel túl gyakran, akkor sem, ha nagy a kísértés.

Még több

Esküvő