7 ok, amiért igenis megéri télen tartani az esküvődet

Kevesen olyan bevállalósak, hogy a téli hidegben tartsák a nagy napjukat, pedig egy ilyen esküvő egészen mesebeli lehet!

7 ok, amiért igenis megéri télen tartani az esküvődet

Egy nyári esküvő igazi csoda, de belegondoltál már mennyivel könnyebb lenne télen? A hidegben sokkal jobban tartana a gondosan elkészített frizurád és a ragyogó sminked, ráadásul a násznép sem izzadná össze magát a ceremónia alatt. Oké, egy picit jobban fel kellene öltöznie mindenkinek, de erre is vannak extra szép és elegáns megoldások! Összegyűjtöttük, mitől annyira csodálatos egy téli esküvő!

Kevesebb stressz

A téli hónapokban tartott esküvő egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal, de sokkal kevesebb stresszel jár a megszervezése. Egy nyári esküvő esetén alig lehet dátumot találni, aztán jön a para: mi van, ha esni fog?! Télen ez egyáltalán nem gond, sőt, egy kis hónak valószínűleg mindenki örülne.

A párának lőttek

Ahogy már fentebb is írtuk, a téli esküvő egyik legnagyobb előnye, hogy nincs pára a levegőben, vagyis tökéletes marad a menyasszony és a koszorúslányok haja, sminkje. A férfiak sem érzik magukat kényelmetlenül, az öltöny nem izzasztó és nem fénylik senki arca majd a képeken.

Extra dekoráció

A tavaszi-nyári-őszi esküvőkhöz általában csak bizonyos típusú dekorációs csomagok elérhetőek a pároknak, télen azonban sokkal több a lehetőség! A karácsonyi dekor egy része ugyanis simán alkalmas arra, hogy szebbé tegyen egy téli esküvőt. Jöhetnek a hópelyhek, a fenyőágak, tobozok és a kis csengők!

Olcsóbb helyszínek és szállások

A téli hónapokban alapvetően olcsóbbak a szálláshelyek és a ceremóniahelyszínek, persze ez csak akkor igaz, ha nem a karácsony és szilveszter közötti időszakról beszélünk. Ez azért szuper hír, mert a vendégeknek nem kell egy vagyont fizetniük azért, hogy veletek ünnepelhessenek, ti pedig ezerszer jobb áron bérelhetitek ki álmaitok esküvői helyszínét.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Marta | Wedding Photographer (@martademartiniphotos) által megosztott bejegyzés

Ilyenkor a legjobb kiöltözni

A hideg idő sokkal alkalmasabb alapvetően az olyan események szervezésére, amelyeken dress code van. A férfiak hűvösben sokkal kellemesebben érzik magukat öltönyben és nyakkendőben, de a nők is választhatnak egy kicsit extrább, látványosabb ruhát. Persze nem látványosabbat a menyasszonyénál!

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bride Tribe® (@bride_tribe) által megosztott bejegyzés

Könnyebben elérhető dátumok

A téli időszakban sokkal kevesebben tartanak esküvőt, aminek megvan az az előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen dátumot választhattok, szinte biztos, hogy az elérhető lesz a számotokra! Nem kell tehát azzal kínlódni, hogy a szerencsenapotok kiesett, akkor házasodtok, amikor akartok!

Ragyogó, havas esküvői fotók

Érdemes úgy helyszínt választanotok, hogy megnézitek, milyen szokott lenni ott az időjárás a kinézett dátumotok környékén. Így belőhettek egy olyan napot, amikor nagy eséllyel fog havazni. Hóban ugyanis még szebb, csillogó esküvői fotókat lehet készíteni, amikre egy életen át hatalmas öröm lesz ránézni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Erika AKA the Foil Queen (@erikamariellc) által megosztott bejegyzés

Forrás: brides.com

Még többet inspirálódnál az esküvőkkel kapcsolatban? Akkor KATT ide:

Még több

Esküvő