2007.09.01.@ 17.09

Akik a sztárokat öltöztetik

A celebek szeretik, ha a világ úgy hiszi, ők bizony azzal a fantasztikus érzékkel a birtokukban születtek, hogy bárhol, bármikor trendin és elegánsan képesek megjelenni. A valóság viszont jóval egyszerűbb: stylistok öltöztetik őket még akkor is, ha csak a kutyájukat viszik sétálni. Figyelj, mit mesélnek a sztárok tanácsadói!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Akiket nap mint nap az újságok címoldalán látsz, gyakorlatilag szupercsajoknak tűnnek: tehetségesek (ki miben…), gyönyörűek (ki mitől…), és elképesztő stílusérzékkel bírnak. Hát, valójában a divat iránti fogékonyság egyáltalán nem magától érthetődő minden sztárocska számára. Léteznek emberek, akik éjt nappalává téve azon dolgoznak, hogy a színészek, énekesek isteni cuccokban, döbbenetesen jól nézzenek ki, ha a Golden Globe vagy az Oscar-díj vörös szőnyegén vonulnak. Ők a sztárok zsírosan fizetett személyi stylistjai.

Szinte mindenki alkalmaz állandó jelleggel vagy alkalmanként stylistot. „A vezető hírességek kilencvenöt százalékának van divattanácsadója” – állítja a Cosmo által megkérdezett, stylistokat közvetítő ügynökség vezetője. Abban a világban, amelyben a paparazzik non stop egy fa mögött leselkednek, ahol egy Oscar-díj átadáson többet nyom a latban az, hogy milyen estélyiben jelensz meg, mint az, hogy milyen alakítás miatt jelöltek, hibáztathatunk-e bárkit amiatt, ha profikra bízza magát? „Ráadásul – mondja szakértőnk –, a filmstúdiók, a tévéhálózatok, a zenei kiadók gyakran állják a számlát, még ha az ötezer dollárra is rúg naponta!”

Töltsük fel a szekrényed!

Néhány A-kategóriás sztár ugyan csak akkor kér segítséget, ha fontos eseményen kell részt vennie – mesélik a stylistok –, de az általánosabb gyakorlat az, hogy a divattanácsadók és a celebek folyamatosan egyeztetnek.  „Én egyfolytában kölcsönzök a nagyobb divatházaktól és vásárolok is az ügyfeleimnek – teszi hozzá Rob Zangardi, profi stylist –, majd megmutatom nekik, mit mivel vegyenek fel, így sosem kell pánikba esve hívogatniuk, ha el szeretnének ugrani valahova, vagy csak lemennének a zöldségeshez. Bár ez utóbbira volt már példa…” A stylistok havonta, de minimum szezononként „átszerkesztik” a klienseik gardróbját, ezért tűnik úgy, mintha a sztárokat mindig gyufásskatulyából húznák elő, pedig csak a szakember keze munkáját csodálhatjuk meg rajtuk.    

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty