2007.11.05.@ 19.11

Megújító AHA

A kozmetikai ipar csúcstalálmányainak köszönhetően ma már lehetőségünk van korrigálni az idő és az életmódunk okozta szépséghibákat. Az ősz például a legjobb alkalom egy kis hámlasztásra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fiatal korban bőröd 28 naponta megújul. Ez azt jelenti, hogy ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a külső elhalt hámsejtek leváljanak, és a helyükre az alsó hámrétegből friss sejtek kerüljenek. Ez a regenerálódási folyamat azonban a kor előrehaladtával, na és persze káros környezeti tényezők hatására, ( például a túlzott napozás, szoláriumozás, helytelen táplálkozás, vagy dohányzás, és stressz ) egyre csak lassul. Az elhalt hámréteg nem a maga megszokott ritmusában kezd el leválni, hanem összetapad, és megvastagodott szaruréteget képezve  fakóvá, sápadttá, fénytelenné, és rugalmatlanná teszik a bőrödet.

Bőröd felszínén megjelenhetnek az apró ráncok és repedések. A kozmetikai ipar csúcstalálmányainak köszönhetően azonban ma már több eljárás is létezik az egészséges hámlási folyamat helyreállítására. Ezek közül az egyik legismertebb és ilyenkor ősszel a legaktuálisabb kozmetikai eljárás az alfa-hidroxisavas kezelés. Ezt a gyümölcssavas hámlasztást az októbertől márciusig tartó napfényszegény időszakra kell időzíteni.

Az AHA készítmények serkentik a szaruréteg leválását és regenerálódását. Míg a drogériákban kapható készítmények 1-4 % -ban, a kozmetikai szalonokban alkalmazott termékek 4-40%-ban tartalmaznak gyümölcssavakat. Ez utóbbi kezelést kizárólag szakemberek végezhetik, természetesen megfelelő bőrdiagnózist követően. Mivel a gyümölcssavas hámlasztás a szarusejtek közti kapcsolat gyengítésével jár- csökkentve ezzel a bőr védekezőképességét- bizonyos bőrgyógyászati betegségek esetén nem alkalmazható.

A szakember által végzett gyümölcssavas hámlasztás hatására bőrvörösség és apró hólyagocskák képződése alakul ki, majd az elhalt szaruréteg megszárad, végül pedig pörkök formájában leválik. Noha ez nem túl esztétikus jelenség, a látvány azért nem olyan sokkoló, mint ahogy ezt elképzeled, mindenesetre a fontos találkozóidat időzesd néhány héttel a kezelés utánra.

Amennyiben otthon végzed a hámlasztást, feltétlenül tartsd be az alábbi szabályokat:

– Ne radírozd le a bőröd az AHA-s termékek használata előtt. 
– Ne ijedj meg, ha néhány percig tartó csípő érzést tapasztalsz, ez gyakran természetes. 
– Napozás, szoláriumozás és síelés alatt szüneteltesd a gyümölcssavas készítmények használatát.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty